Paul Parker: pozitív változásokat hozhat, ha Anglia nem jut tovább

Vágólapra másolva!
2007.11.15. 10:42
Pozitív változásokat hozhat, ha az angol labdarúgó-válogatott nem jut tovább az Európa-bajnoki selejtezőből. Ezt Paul Parker, a szigetországi nemzeti tizenegy és a Manchester United korábbi védője mondta, és számos indokkal „támogatta meg” a véleményét.
A szurkolók biztosan nem örülnének a kiesésnek
A szurkolók biztosan nem örülnének a kiesésnek
A szurkolók biztosan nem örülnének a kiesésnek
A szurkolók biztosan nem örülnének a kiesésnek

„Szükségünk van arra, hogy mindenki észrevegye az igaz problémákat. Ezért is remélem, hogy nem jutunk tovább” – jelentette ki a sportember.

Paul Parker tizenkilenc alkalommal húzta magára a címeres mezt és tagja volt annak a válogatotnak, amely nem harcolta ki a részvételt az 1994-es világbajnokságra. Azóta Anglia minden vb-n és Eb-n szerepelt: 1996-ban elődöntős volt a hazai rendezésű kontinenstornán, míg 2004-ben a legjobb nyolcig jutott, és ugyanígy tett a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon is.

„Túlságosan sok a külföldi játékos az angol bajnokságokban. De nem csak ez a gond. Attól még nem a miénk a világ legjobb bajnoksága, hogy a legjobb játékosok heti 100 ezer fonnál is többet keresnek. Ezzel csak a legjobban fizető ligának számítunk” – szögezte le Parker.

A 43 éves ex-futballista úgy véli, hogy idegenlégiósok beáramlása elveszi a lehetőséget a fiatal tehetségektől, ez pedig károsan hat az angol válogatottra.

„Szükségünk van arra, hogy az alacsonyabb osztályból érkező fiatalok is esélyt kapjanak a Premier League-ben. A megfigyelőket azonban nem igazán érdeklik az alsóbb ligában szereplő futballisták. Érdekesebb számukra, hogy Olasz- vagy Spanyolországba utazzanak, ahol a fűtött VIP-páholyban ücsöröghetnek. Mi vagyunk az egyetlen olyan ország, amely nem figyel a saját értékeire” – jelentette ki a korábbi kiváló védő.
Paul Parker ezután megismételte, hatalmas nyereség lenne az angol futball számára, ha a válogatott elbúcsúzna az Európa-bajnoki selejtezőben.

„De csak akkor használhatjuk ki a lehetőséget, ha a labdarúgó-szövetség és a többi fontos szereplő is elkezdi a párbeszédet és észreveszi, hogy nem elég jó a válogatottunk. Angliának olyan csapata van, amelyben rengeteget kereső, de csak saját érdekeit figyelő sztárjátékos szerepel” – zárta mondandóját Paul Parker.

A szigetországi együttes csak akkor juthat tovább, ha Horvátország vagy Oroszország nagyot ront a következő két játéknapon. A McClaren-együttest három ponttal megelőző horvátok szombaton Macedóniában, majd szerdán Londonban szerepelnek, míg az angolokat 2 pontos hátránnyal üldöző oroszokra Izrael és Andorra vár idegenben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik