Visszavágott a Pick

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.11.14. 22:54
Címkék
Ötödik győzelmét is megszerzi szombaton a Pick-Szeged a BLben, ha olyan formában játszik a Velenje ellen, mint a Debrecennel szemben.

Visszavágásra készült a Pick Szeged a szeptemberi kínos debreceni vereségéért, és a hajdúságiak hiába fogadkoztak, csupán az első negyedórában voltak egyenrangú ellenfelei a bajnoki címvédőnek. Ebben az időszakban levegős volt a házigazda védekezése, miként támadásai befejezésébe is sok hiba csúszott.

Negyedóra elteltével szigorodott a Tisza-parti együttes védekezése, Luka Zvizej pedig elkapta a fonalat, és a gyors lerohanások végén ötször is megadásra késztette Szrdjan Djordjevicset. Robogott a Szeged, de 10–6-os állásnál, három, biztos kézzel értékesített büntető után Krivokapics Milorad hétméterest hibázott. Ez sem zökkentette ki a Bajnokok Ligája A-csoportjában mind a négy mérkőzését fölényesen megnyerő hazaiakat.

Riadalmat okozott a Picktáborban Vladimir Oszmajics 33. percben elszenvedett sérülése. A bajnokcsapat átlövője az Achilles-inához kapott, és nem tudta folytatni a játékot.

A folytatásban néhány téves játékvezetői ítélet alaposan felkorbácsolta a kedélyeket. A felforrósodó hangulat nem zavarta Valentin Ghioneát, aki büntetőből, majd akcióból is betalált. Az ideges légkör rossz hatással volt a csereként pályára lépő, fiatal Sutka Norbertre, aki néhány másodpercnyi játék után lerántotta Yunier Norist. Durvaságáért piros lapot kapott, s indulhatott az öltözőbe. A montenegrói válogatott védekezőspecialista klasszisa, Ratko Djurkovics az 50. percben növelte tízgólosra (26–16) csapata előnyét.

A hajrában hiába küzdöttek derekasan Kovács Mihály játékosai, nem tudták megúszni tisztes vereséggel az összecsapást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik