Bosszankodik, és erősíteni szeretne

NÉMETH ZSOLTNÉMETH ZSOLT
Vágólapra másolva!
2007.11.13. 14:48
Címkék
Egymásnak adják a kilincset a külföldiek Körmenden, de még mindig nem végleges a keret. A horvát-szlovén Martin Mihajlovic elköszönt, az amerikai Jason Smithnek pedig bizonytalan a sorsa. Ám Zsebe Ferencnek, a vasiak vezetőedzőjének a légióskérdés mellett a Pécs ellen vasárnap elvesztett találkozó is fejfájást okoz.

Fájó szívvel gondolok a meccsre, ami nemcsak nyerhető volt, hanem már az első félidőben eldőlhetett volna a javunkra – így a kisváros legendája a hazai pályán elszenvedett 68–66-os vereség másnapján. – Sajnos mindenki, a játékosok és talán a nézők is elhitték, hogy tizenhat pontos vezetés után megnyertük az összecsapást. Ilyenkor jönnek a szokásos hibák. Kétszer is visszanéztem a mérkőzést, a második negyed elején azok a dobások, amelyek az elején ültek, már nem jöttek be, zsinórban kihagytunk négy hármast, de úgy, hogy ezek helyett jobb megoldás is kínálkozott volna. Igaz, ekkor még vezettünk, de ettől kezdve már nem úgy alakultak a dolgaink, mint korábban. A Pécs többet tudott cserélni, felőrölt bennünket, talán jobban el is fáradtunk a végére. Ám Fodor Gergő faultproblémái miatt már nem tudtam igazán forgatni a csapatot a mezőnyposztokon, így talán Trummer Rudi és Ferencz Csabi is többet játszott, mint kellett volna.

A Zalaegerszeg elleni találkozó után ez már a második volt, amely jobb koncentrálással nyerhető lett volna. Nem volt kicsit több az idegeskedés az indokoltnál? Mert mintha a bírókkal folytatott viták elterelték volna a figyelmet a játékról.

Valóban nem kellene ennyit foglalkozni a játékvezetőkkel. Konkrétan Papp Péterre gondolok. Rám szólt, hogy ne hergeljem a közönséget, én viszont úgy éreztem, ő teszi ezt az ítéleteivel. Én a szokásos stílusomban reagáltam az eseményekre, de ez nem mentség. Tényleg az történt, hogy sokszor el voltunk foglalva a fújással, emiatt Vavra Peti kapott is egy technikait. A pécsiek nyugodtabbak voltak, ez is mellettük szólt. Talán ha egy perc tíz másodperccel a vége előtt Stanley Ocitti valóban határesetnek számító hármasát megadják, másképp alakul az eredmény. A végjátékban viszont hibáztunk, amiben én is benne voltam, elég, ha csupán az utolsó négy másodpercre gondolunk.

Mi újság légiósfronton? Hiszen Mihajlovic átmenetileg vagy végleg elköszönt, Smith pedig játékengedély nélkül ült a padon.

Mihajlovic végleg elment. Magánéleti problémája nagyon megviselte, nem tudott a játékra figyelni, hét kilót fogyott, a dombóvári meccs óta gyakorlatilag használhatatlan volt. Smith, a kis ember még kap két-három nap bizonyítási lehetőséget. Lesz egy edzőmeccs is, ha viszont azalatt sem győz meg minket, elköszönünk tőle.

Akkor őt feltételesen, Mihajlovicot viszont biztosan pótolni kell. Kik érkezhetnek Körmendre?

Centerposzton több megoldási lehetőségünk van, hiszen Anthony Dill, aki az első bajnokin jól játszott nálunk, de aztán másik csapatot választott, viszszajönne hozzánk. Mellette van még egy center, aki tavaly Ocittivel együtt játszott Ausztriában, és ott jobb átlagokat produkált a már nálunk szereplő csapattársánál. Olyan játékos is képben van, aki korábban Nyíregyházán pattogtatott, emiatt tehát nem aggódom. Ha viszont Smith mégsem válik be, akkor azt még nem tudni, hogy az ő posztján ki lesz a jelöltünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik