Robog a győri expressz

HAVASRÉTI BÉLA, KAMLER JÁNOSHAVASRÉTI BÉLA, KAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2007.11.11. 00:02
Címkék
Harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a Győri Audi ETO KC, miután öt góllal fölülmúlta a Podravka Koprivnicát. Görbicz Anitáék így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel állnak a tabella élén.

Már javában szólt a Himnusz, de a piros mezes vendégek még mindig nagy bőszen hergelték egymást, Zdravko Zovko edzőnek kellett szólnia, hogy ugyan hagyják már ezt abba, mert nem illik.

Mondjuk az sem nagyon, hogy az ETO lányai olyan fegyelmezetlenül kezdjenek, mint ezen a meccsen. Az első öt találatból négy a győri kapuban landolt, a Koprivnica egyik magyarja, Bulath Anita például köténygólt lőtt Pálinger Katalinnak. Csakhogy az ETO-ban hihetetlen erő rejlik, 5–4-nél már nála volt az előny – s maradt is a mérkőzés végéig.

A kezdeti kapkodás után összeállt a hazai védelem, Hornyák Ágnes, Simona Spiridon és Tomori Zsuzsa elképesztő munkát végzett a védőfalban, a rengeteg blokkolt lövés láttán a korábban a veszprémi férficsapatot gardírozó Zovko szíve szerint alighanem Pérez Carlost küldte volna pályára. A támadások pedig folyamatos gólveszélyt jelentettek a Koprivnica kapujára, Aurelia Bradeanu az akciógólokat szórta (volt, hogy egymás után hármat), míg Görbicz Anita főleg a hetesek értékesítésében jeleskedett. Ám a másik oldal is tapsot érdemelt, főleg amikor Maja Koznjak passzát Maja Zebic kínai figurával lőtte a hálóba. A második félidő 18–13-ról indult – no meg Görbicz-parádéval. Az ETO világklasszisa rögtön bevágott három gólt, csakhogy meglegyen neki a tíz, majd Ana Djokiccsal lövetett egyet (22–15), s ekkor már a napnál is világosabb volt, hogy ezen a délutánon sem lehet lefékezni a győri expresszt. A mérkőzés utolsó találatát a Podravka, konkrétan Őri Cecília szerezte, így legalább azzal vigasztalódhattak a vendégek magyarjai, hogy mind a ketten lőttek egy-egy gólt a Győrnek. Egy szó, mint száz, az ETO a harmadik csoportmeccsét is megnyerte a Bajnokok Ligájában, így Konkoly Csaba kinevezése óta továbbra is százszázalékos a mérlege a hazai, illetve a nemzetközi porondon.

Erre pedig nemcsak idehaza figyelnek fel!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik