Unalom helyett élvezet

Vágólapra másolva!
2007.11.06. 09:29
Egyre jobb formába lendül Ronaldinho, a Barcelona brazil középpályása. A csütörtöki, Valladolidnak rúgott idegenbeli találata után vasárnap két remekbe szabott szabadrúgásgóllal járult hozzá a Real Betis 3–0-s legyőzéséhez.

Sokadszorra adott csattanós választ Ronaldinho a formáját kritizálóknak, miután kisebb hullámvölgyet követően a héten három bajnoki gólt szerzett. Az utóbbi időben kedvetlenebbül futballozó támadó középpályás gyengébb szereplésének okaival egy almanachot is meg lehetne tölteni, de a pontos „diagnózist” senki sem tudta még felállítani. A futballista kisebb sérülésével, majd dorbézoló életmódjával magyarázott visszaesés lehetséges következményeként még az is felvetődött, hogy a katalánok játékstílusába beleunó, környezetváltozásra vágyó játékost már a télen eladná a Barcelona.

Nos, a 27 éves labdarúgó, úgy tetszik, mostanra megelégelte a személyében, elhivatottságában kétkedőket, és ismét megvillantott valamit a már oly sokszor megcsodált tudásából.

KAPUS

OKA NIKOLOV (macedón, Frankfurt)

A Bayern támadói tizennégyszer találták el a frankfurti kaput, de egyszer sem tudtak betalálni a vendégek hálójába.

HÁTVÉDEK

WILLIAM GALLAS (francia, Arsenal)

Bár öngólt lőtt a Manchester ellen, az utolsó pillanatokban szerzett találatával értékes pontot mentett együttesének.

MARIO EGGIMANN (svájci, Karlsruhe)

Hajnal Tamás beíveléséből gólt fejelt a Duisburgnak, a találat újabb győzelmet jelentett a jól teljesítő újonc csapatnak.

KÖZÉPPÁLYÁSOK

MAURO CAMORANESI (olasz, Juventus)

Beállásával felpörgött a Juventus játéka, és ami fontosabb, az Internek lőtt gólja egy pontot jelentett a torinóiaknak.

SERGEJ BARBAREZ (bosnyák, Leverkusen)

Remekül fogta össze a csapatot, két góllal és két gólpasszal vette ki a részét a Bielefeld elleni győzelemből.

SEYDOU KEITA (mali, Sevilla)

Bombagóllal szerzett vezetést a Sevillának, amely végül 2–0-ra nyerte meg az éllovas Real Madrid elleni rangadót.

RONALDINHO (brazil, Barcelona)

A Betisnek lőtt két remek szabadrúgásgóljával is jelezte, hogy bármikor nyerőembere tud lenni a katalán gárdának.

CSATÁROK

CHRISTIAN RIGANÓ (olasz, Levante)

Az Almería ellen háromszor is a kapuba talált, ezzel a Levante első bajnoki győzelmét szerezte meg az idényben.

NIHAT KAHVECI (török, Villarreal)

Csereként állt be az Atlético Madrid elleni meccsen, előbb egyenlített, majd a győztes gólt is megszerezte.

JULIO CÉSAR LEÓN (hondurasi, Genoa)

A két gólt szerző támadó a mezőny legjobbja volt a Palermo ellen, igaz, csapata végül csak 3–3-as döntetlent játszott.

A hét meccse Atlético Madrid– Villarreal 3–4

A 24. percben már két góllal vezettek a hazaiak, de a Villarreal még a szünet előtt kiegyenlített. A második félidőben Sergio Agüero ismét vezetéshez juttatta a fővárosiakat, de a csereként beálló Nihat Kahveci két góljával győzelemre vezette a vendégeket.

A hét magyarja Ferenczi István (Barnsley)

Sérüléséből visszatérve azonnal góllal, ráadásul a Preston North End ellen győztes találattal mutatkozott be a nyolcszoros válogatott csatár. A 30 éves futballista 88 percet töltött a pályán a 14. fordulóban, és a 42. percben Brian Howard szabadrúgása után fejelt a vendégek kapujába, kialakítva az 1–0-s végeredményt. A támadónak a szeptemberi, Plymouth elleni találata után ez volt a második gólja a másodosztályú angol bajnokságban.

A hét embere: Ronaldinho

Ronaldo de Assis Moreira 1980. március 21-én született Porto Alegrében. Profi pályafutását a Gremióban kezdte, majd 2001-ben a francia PSG-hez szerződött. A párizsi klubbal nem nyert egyetlen trófeát sem, viszont a válogatottal 2002-ben világbajnoki címet szerzett. Karrierje aztán 2003-tól szökött a csúcsra, amikor Barcelonába szerződött. Első idényében második lett a katalánokkal a bajnokságban, a következő szezonban bajnoki címet ünnepelt. Ráadásul 2005-ben az Aranylabdát ő kapta meg, majd az újabb bajnoki elsőség mellett 2006-ban a BL-trófeát is megnyerte a Barcával. A támadó mostanában nincs csúcsformában, ezért többször is távozásáról cikkeztek a lapok. A híresztelések szerint a Milan és a Chelsea is átigazolta volna, de a Betis ellen újra megmutatta, hogy nagy szüksége van rá a Barcelonának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik