Nem kivételeznek

BÁLINT ANDRÁSBÁLINT ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.10.16. 23:36
Címkék
Fernando Alonso tavaly és tavalyelőtt is a Brazil Nagydíj végén ünnepelte világbajnoki címét, így nem véletlen, hogy bizakodva utazik az idei szezonzáróra. A spanyol klasszis, bár mindent megtesz a siker érdekében, úgy érzi, mindössze négypontos hátránya ellenére nincs túl sok esélye csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.

Már kétszer nyert világ bajnoki címet Brazíliában. Milyen érzésekkel várja az idei futamot?Már kétszer nyert világ bajnoki címet Brazíliában. Milyen érzésekkel várja az idei futamot?

Nagyszerű emlékeim vannak erről a pályáról, és egyáltalán, Interlagosról – mondta Fernando Alonso. – Mindkét alkalommal itt lettem világbajnok, de a két verseny nagyban különbözött egymástól, és ez nem is meglepő. Ez a pálya egyik sajátossága.

A múltban számos bírálat érte az interlagosi aszfaltcsíkot. Mire kell különösen ügyelni a Brazil Nagydíjon?

A pálya rendkívül egyenetlen, hepehupás, és a felfüggesztésnek nemcsak ezt kell elviselnie, hanem a kemény vezetési stílust is. De arra is figyelni kell, hogy ne okozzon nehézséget a közlekedés. Több izgalmas kanyar vár ránk, amelyekben remek alkalom nyílik a támadásra.

Az elmúlt hónapokban többször bírálta a McLarent, azt állítva, csapattársa előnyt élvez. Éppen emiatt döntött úgy a Nemzetközi Automobil-szövetség, hogy megfigyelőt küld az istállóhoz az utolsó versenyre. Mindketten esélyesek a világbajnoki címre: mire számít Brazíliában?

Biztos, hogy nem lesz kivételezés. Mindketten ugyanolyan elbánásban részesülünk, szerintem mindkét autónak adnak esélyt a világbajnoki cím megszerzésére.

A Kínai Nagydíjon négy pontra csökkentette hátrányát, vagyis módja lesz az újabb világbajnoki cím megszerzésére. Lát esélyt a bravúrra?

Valóban, csak négy pont a hátrányom Lewisszal szemben, de sok mindennek kell összejönnie ahhoz, hogy ismét megnyerjem a pilóták versenyét. A világbajnoki cím sorsa már nem az én kezemben van. Persze minden tőlem telhetőt meg kell tennem. Utána pedig reménykedhetek, hogy más is kedvez nekem.

Régóta tartja magát a pletyka, hogy az évad végén elhagyja a McLarent. Sokak szerint már el is fogadta a Renault ajánlatát, hiszen a franciák még mindig nem jelentették be, milyen pilótapárost indítanak 2008-ban. Mostani csapata pedig csak a világbajnokság után kíván beszélni a jövő évi összeállításról. Megy vagy marad?

Az elmúlt hetek nyilatkozatai és cselekedetei alapján egyáltalán nem tűnik úgy, hogy a McLarennél arra törekednének, jövőre is a mostani kettőst alkalmazzák. Inkább az valószínűsíthető, hogy egyikünkből elegük lett. De ez nem jelent problémát számomra. Még van legalább tíz olyan csapat, amelyik érdeklődik irántam.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik