Drága menekülés

Vágólapra másolva!
2007.10.11. 23:55
Fernando Alonsónak akadt néhány különös húzása mostanában. Nem elég, hogy a Pedro De La Rosával történt e-mailváltásának nagy szerepe volt abban, hogy kizárták a McLarent a konstruktőr-világbajnokságból. A spanyol nemrég önként jelentkezett a modenai bíróságon vallomástételre a kémügyben, ráadásul a nemzetközi szövetségnél megvádolta csapatát, hogy szándékosan hátráltatta őt a Kínai Nagydíj időmérő edzésén.

Kérdés lehet: megőrült ez a fiú? Ki akarja rúgatni magát? Igen. Fernando Alonso valószínűleg éppen ezt akarja. Nyomós oka van rá. Ha hinni lehet a híreknek, már alá is írta jövő évi szerződését a Renault-istállóval, pedig hároméves kontraktus köti a McLarenhez, ahonnan alaphelyzetben ki kell(ene) vásárolni. Az összeg nem nyilvános, de valószínűleg elég magas lehet, hiszen kétszeres világbajnok az alku tárgya. A bizonyosan milliókra rúgó lelépési pénzt két esetben nem kell fizetnie a Renaultnak. Egy: ha Alonsót kirúgják. Kettő: a spanyol szerződésében szerepel, hogy ha a McLaren nem tisztán versenyez, a pilótája szabadon távozhat. Állítólag.

Mindenki erről beszél, de egyáltalán nem biztos, hogy tényleg szerepel a megállapodásban. Marad tehát a kirúgás. A McLaren vezetői persze nem teljesen hülyék. Most, hogy a csapatot százmillió dollárra büntették, és a spanyollal együtt néhány támogató is távozhat, minden egyes milliócskára nagy szükség van a folytatáshoz.

Juszt se rúgják ki! Kérdés, a spanyol meddig feszíti a húrt. Már az is meglepő, hogy egyáltalán eddig elment, hiszen a Formula–1 elegáns, fegyelmezett világában egyáltalán nem szokás, hogy egy pilóta saját csapata ellen forduljon, ha úgy tetszik, saját fészkébe piszkítson. Pedig annak idején Alonso nagyon is igyekezett a McLarenhez. Igaz, akkor még csak szűk szakmai berkekben ismerték Lewis Hamilton nevét…

Változott a helyzet, Alonso már nagyon menne, gyakorlatilag bármi áron, a Renault-főnök Flavio Briatore pedig a háttérben ügyesen keveri a kártyákat. A cél nyilván nem más, mint az, hogy a pilóta és a Renault anyagilag is a lehető legjobban jöjjön ki az ügyből. Az ügy részleteit persze homály fedi. Mindenki hallgat. A pénz beszél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik