Raymond Domenech bizakodó az előttük álló Eb-selejtezők előtt

Vágólapra másolva!
2007.10.10. 12:01
A francia nemzeti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Raymond Domenech elismerte, komoly bajba kerülhet együttese, ha Feröer-szigetek és Litvánia ellen nem gyűjti be a hat pontot.

A „kékek” jelenleg harmadik helyen állnak az Európa-bajnoki selejtezők B csoportjában, előttük állnak a skótok és az olaszok is, nem lesz tehát könnyű a részvétel kiharcolása.

Domenech úgy véli, innentől kezdve már bármilyen botlás azt eredményezhetné, gárdája nem szerepelhetne a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon.

„Semmi okunk a kétségbeesésre, legalább van, ami motiváljon minket. Kupameccsekhez tudnám hasonlítani az elkövetkezendő találkozóinkat: ha veszítünk bármelyiken, kiszállunk a küzdelemből. A hátralévő három összecsapásunkat hoznunk kell” – mondta a szakember.

A szakvezető dolgát nehezíti, hogy nem számíthat majd a térdsérülése miatt harcképtelen Louis Sahára, a Manchester United támadójára.

A franciák utolsó mérkőzésükön Ukrajnába látogatnak, amely semmiképpen sem nevezhető könnyed túrának, figyelembe véve az arrafelé novemberben szokványos időjárást.

Nyugodtabban készülhetnének hátralévő meccseikre a gallok, ha legutoljára hazai pályán nem szenvedtek volna vereséget Skóciától, így azonban sorsuk már nem csak a saját kezükben van.

A franciáknak kedvezhet, hogy a csoportban jelenleg éllovas skótok fogadják még az olaszokat, az esetleges döntetlenből pedig jól jönnének ki Domenech tanítványai.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik