Franck Ribery: Olaszország nem fog kijutni az Európa-bajnokságra

Vágólapra másolva!
2007.10.09. 16:42
A francia labdarúgó-válogatott egyik legnagyobb csillaga, Franck Ribery biztos abban, hogy saját válogatottja mellett nem az olasz, hanem a skót nemzeti tizenegy jut ki az Európa-bajnokságra. A selejtezők B csoportjában jelen pillanatban Skócia, Olaszország, Franciaország a sorrend, a csapatok egy ponttal lemaradva követik egymást.
Ribery a hétvégén még a német bajnokságban bizonyított - most beszólt az olaszoknak
Reuters
Ribery a hétvégén még a német bajnokságban bizonyított - most beszólt az olaszoknak
Ribery a hétvégén még a német bajnokságban bizonyított - most beszólt az olaszoknak
Reuters
Ribery a hétvégén még a német bajnokságban bizonyított - most beszólt az olaszoknak

Franck Ribery feszültséget keltő kijelentéssel rukkolt elő a napokban. A kiváló középpályás a közelgő Európa-bajnoki selejtezők előtt kijelentette: Franciaország és Skócia jut majd ki a kontinensviadalra a B csoportból. A gondolat pikantériáját az adja, hogy ez esetben a világbajnoki címvédő Olaszország labdarúgói csak TV-ből követhetnék a rangos eseményt.

A csoportot jelen pillanatban Skócia vezeti, mögötte egy ponttal van lemaradva Olaszország, míg szintén további egy ponttal van kevesebbje Franciaországnak.

Ami azonban a jelenleg a harmadik helyen álló válogatott esélyeit növeli, hogy a két éllovas november 17-én egymással küzd meg, míg a franciák már nem találkoznak egyik "nagyágyúval" sem.

Ha valaki, akkor Ribery jól ismerheti a skótok képességeit. A gall válogatott ugyanis a legutóbbi mérkőzésén McFadden találatával vereséget szenvedett - ráadásul hazai pályán - riválisától. Akkor mindenki, köztük Ribery is, aggodalmát fejezte ki. Mára azonban megnyugodott a középpályás - legalább is látszólag.

"Már nem vagyok rémült, mert biztos vagyok benne, hogy mi és Skócia kvalifikálja magát a B csoportból - nyilatkozta Ribery a The Daily Recordnak.

"A skótok elleni vereség nagy pofon volt. Nehéz volt megemészteni, és még nehezebb volt elfogadni."

Ribery a folytatásban hozzátette: remekül motivált a skót csapat, amely rendkívüli módon fel tudja szívni magát, így Olaszországnak nem lesz esélye a győzelemre Skóciában.

A döntetlen pedig valószínűleg nem lenne elég Roberto Donadoni válogatottjának. Ez esetben ugyanis a skótok az olaszok előtt maradnának, míg a franciák három nyerhető mérkőzésük sikeres abszolválásával megelőznék a világbajnokot.

EB-SELEJTEZŐK

A 3 VÁLOGATOTT HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI
Olaszország Franciaország Skócia
okt 13. Grúzia (otthon) okt 13. Feröer-szigetek (idegenben) okt 13. Ukrajna (otthon)
nov 17. Skócia (idegenben) okt 17. Litvánia (otthon) okt 17. Grúzia (idegenben)
nov 21. Feröer-szigetek (otthon) nov 21. Ukrajna (idegenben) nov 17. Olaszország (otthon)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik