Dida: sérülés vagy színészkedés?

V. T. N.V. T. N.
Vágólapra másolva!
2007.10.05. 08:53
Címkék

Áll a bál a Celtic–Milan (2–1) összecsapás után. Még az is elképzelhető, hogy a skótok győzelmük ellenére elveszítik a megszerezett három pontot, miután egy szurkolójuk Scott McDonald 90. percben szerzett gólja után megütötte a vendégek brazil kapusát, Didát. A drukker akkor szaladt a kapu elé és legyintette meg a kapus mellkasát, amikor a hazaiak a jobb oldali szögletzászlónál ünnepeltek. A kapus az eset után először a renitens nyomába eredt, majd kisvártatva a földre vetette magát, sérülést szimulálva. Didát ezután hordágyon vitték le a pályáról, helyére az ausztrál Zeljko Kalac állt be, míg a játékvezető a történtek ellenére sem szakította félbe a találkozót.

William Gaillard, az UEFA kommunkációs igazgatója elmondta, megvárják a bírói jelentést, és csak azután döntik el, hogy megbüntetik-e a Celticet és/vagy a történtekre rájátszó kapust, aki az UEFAtól szintén büntetést kaphat szimulálásért. A skótok izgulhatnak, hiszen 2005-ben, hasonló esetet követően félbeszakították a Milan–Internazionale Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját, a győzelmet pedig 3–0-s gólkülönbséggel a piros-feketéknek könyvelték el, mert Didát – ki mást?! – egy rakétával eltalálták. A botrányos esemény ellenére a Milan nem óvja meg a csoportmérkőzést, hanem az UEFA fegyelmi bizottságára bízza a döntést.

Eközben a glasgow-i rendőrség a videofelvételek és a szemtanúk segítségével elfogta a 27 éves drukkert. A botrányosan viselkedő szurkoló példás büntetést kapott: az egyesület örökre kitiltotta a Celtic Parkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik