Továbbra is menetel a Honvéd (2.)

A mérkőzésről tudósított: PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, VOLESZÁK GÁBORA mérkőzésről tudósított: PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, VOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.21. 23:55
Címkék
Nem volt megállás a Bozsikstadionban a Soproni Liga 9. fordulójának péntek esti mérkőzésén: a Honvéd vezető gólját a középkezdés után kiegyenlítette a Zalaegerszeg, azonban a kispestiek nem adták fel, és Bárányos Zsolt találatával megszerezték a győzelmet.

Rangadónak számított, jó meccsnek ígérkezett, aztán kiderült: óvatos duhajok mérkőztek meg egymással. Tartva egymástól visszafogottan kezdett mindkét csapat, egyik sem mert nekirontani a másiknak, és hosszan, túlságosan is hosszan méregették egymást. Következhetne ebből az is, hogy a Honvéd és a ZTE egyaránt alaposan megszervezte védekezését, ami valamennyire meg is felelt az igazságnak, ám az eseménytelen, olykor unalmas játék oka sokkal inkább a vállalkozókedv hiányában rejlett. Pedig egy-egy villanás, például az első félidő derekán Tóth Norbert ígéretes szólója jelezte, hogy több bátorsággal mindkét együttes többre mehetne, ám kellő kurázsi híján maradtak az ötlet nélküli próbálkozások, a könnyen kiszámítható akciók.

Félórának kellett eltelnie ahhoz, hogy az egyik és a másik oldalon is valódi helyzet alakulhasson ki, igaz, ezeket a felek értékesítették is, azaz egy perc alatt két gól törte meg a találkozó monotóniáját. A gyors gólváltás a Honvédot ébresztette fel, a házigazda fölénybe került, magához ragadva az irányítást veszélyesebbé vált, és a hajrában több gólszerzési lehetőség adódott előtte, mint korábban csaknem negyven percen át – ám nem sikerült újra visszavennie a vezetést.

Megszerezte viszont rögtön a fordulás után, és Bárányos Zsolt találata is az „Aki mer, az nyer!” mondás igazságát bizonyította: kicsit szerencsés, de bátor egyéni akció végén lőtt a hálóba. Példája ragadós volt, de csak saját csapattársai körében. A Honvéd a percek múlásával egyre felszabadultabban és határozottabban futballozott, jellemző, hogy kapusa, Tóth Iván olykor percekig álldogálhatott saját térfele közepén, mert zalaegerszegi játékos csak elvétve tévedt arra.

Úgy tűnt, hogy a durva Ivan Dudics kiállítása végképp megpecsételte a vendégek sorsát, ám a Honvéd játékosai – talán azt hitték, a három pont már biztosan megvan – visszafogták saját tempójukat, és bár vezettek néhány ígéretes támadást, a már minden mindegy alapon küzdő Zalaegerszeg előtt is nyílt egyenlítési lehetőség. Ezzel együtt a mérkőzést a jóval több helyzetet kidolgozó és több elképzeléssel futballozó házigazda megérdemelten nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik