Döntetlen, mégis bukás

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, MOLNÁR JÓZSEFA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, MOLNÁR JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.09.21. 23:55
Címkék
Maguk a diósgyőriek is azt hitték, hogy simán megszerzik a három pontot Tatabányán, ám az utolsó negyedórában a hazai együttes felpörgött, és kétgólos hátrányból egyenlített a kényelmes DVTK ellen.

A Tatabánya vezetősége lelkén viseli a csapat szurkolóinak sorsát, s mindent megtesz a drukkerek nyugalma érdekében. Talán csak az lett volna drasztikusabb módszer a szimpatizánsok távol tartására a Diósgyőr elleni összecsapásról, ha kihirdeti: a kilencedik forduló nyitó mérkőzésén a felek bevonulásakor Fekete Pákó adja elő a bányászindulót... Nem elég, hogy a bajnokságban a játéknap előtt pont nélküli hazaiak az élvonal második leggyengébb együttesét, a szintén nyeretlen DVTK-t fogadták, a kivételes péntek délutáni kezdés ellenére sem gondolták úgy a vezetők, hogy ingyen engedik be a drukkereket a meccsre, hátha így megtelne egy-két szektor.

Ha valóban az volt a cél, hogy a szervezők megkíméljék a szurkolókat az újabb csalódástól, az ismételt kiábrándító játéktól, eredményes volt az akciójuk: péntek délután csupán háromszázötven hazai néző (csaknem ötven miskolci rajongó kísérte el a DVTK-t) legyintett az összecsapás negyedik percében, amikor vezetéshez jutottak a vendégek. S noha akkor még felhördült a hazai tábor, amikor Juan Pérez helyzetbe került, Kriston Attila ziccerénél már senki sem bosszankodott – látva a hazaiak ötlettelen, erőtlen első félidei futballját, a tatabányai szimpatizánsok hamar beletörődtek az újabb vereségbe. Amit tulajdonképpen már az első periódus végén elkönyvelhettünk, hiszen a meddő miskolci mezőnyfölényt Halidou Douva koronázta meg a 40. percben szerzett góljával. Nem csoda tehát, hogy a szünetben a belépőjegyek árának visszakövetelése mellett együttesük hollétéről is hangosan érdeklődtek a hazai fanatikusok, de miután elkezdődött a második félidő, már nem a „Hol a csapatunk, hol a csapatunk” rigmus szólt a lelátáról, hanem konkrétan a másodosztályú bajnokságot ajánlották kedvenceiknek a tatabányai drukkerek. Bár felelőtlenség lenne kijelenteni, hogy nem a Bányász lesz az egyik kieső, a meccs utolsó félórájában – meghazudtolva az első félidőben nyújtott, sőt az egész eddigi szezonban mutatott gyatra teljesítményét – felpörgött, átvette az irányítást, és előbb Farkas Norbert kapitális hibája után, majd Hajdú Norbert látványos csavarása révén egyenlített. A diósgyőri futballisták csak saját magukat okolhatják a vereséggel felérő döntetlen miatt, hiszen a második negyvenöt percben több ziccert is elpuskáztak.

Török József tatabányai ügyvezető néhány fordulóval ezelőtt arról beszélt, a bentmaradás érdekében a komplett csapatot hajlandó kicserélni. A DVTK elleni találkozó után elmondhatjuk, egy-két játékosra lehet építeni, de többen nem ütik meg az élvonal színvonalát, ezért valóban fel kell frissíteni a Tatabánya keretét.

Ha lehet egy javaslatunk Török Józsefnek, ne Miskolcon keressen labdarúgókat...

Hiszen ez a meccs is megmutatta, hogy Diósgyőrben sincs minden rendben. A csapat kilenc meccs után is nyeretlen, ám Pajkos János határozottan közölte, esze ágában sincs lemondania, harcol tovább játékosaival. Az öltözőfolyosón elkapott félmondatok viszont arra utalnak, hogy a vezetőség igencsak elégedetlen ezzel a teljesítménnyel…

AZ NS JÁTÉKOSÉRTÉKELÉSE

Tatabánya

Vukasin Polekszics 6

A második félidőben több bravúrt is bemutatott, ha nem ő áll a tatabányai kapuban, még mindig pont nélkül szerénykedne az utolsó helyen a Bányász.

Milan Pastva 4

Az első félidőben nem tudta hatástalanítani a vendégakciókat, a második negyvenöt percre feljavult.

Balogh Balázs 3

Nem csoda, hogy félidőben lecserélte az edzője, több hatalmas helyezkedési hibát is elkövetett.

Filó Tamás 6

Csapatkapitányhoz méltón küzdött, és űztehajtotta társait, a szabadrúgásoknál az ellenfél kapuja előtt is veszélyes volt.

Németh Attila 5

Noha egyszer-egyszer elfutott mellette a diósgyőri Halidou Douva, a második félidőre összeszedte magát, és kikapcsolta ellenfelét a játékból.

Kriston Attila 5

Az első félidőben kihagyott egy hatalmas helyzetet, ám végig hasznosan teljesített, sokat dolgozott.

Balogh Zoltán 4

Az lett volna a feladata, hogy középen öszszeszedje a labdákat, ám ezt nem tudta megvalósítani, és átadásai is sokszor pontatlanok voltak.

Weisz Tamás 4

Keveset vállalkozott, nem vette ki részét a hazai akciókból, pedig tudjuk, ő a Tatabánya legképzettebb labdarúgója.

Hajdú Norbert 6

A mezőny legjobbja volt. Rengeteget futott, nemcsak a támadásokból, hanem a védekezésből is kivette a részét. Parádés csavarással egyenlített.

Juan Pérez 5

Nehezen bírtak vele a diósgyőri védők, a földön többször is átjátszotta a hátvédeket, de gólt nem sikerült elérnie.

Miroslav Kozák 3

Teljesen eltűnt a DVTK védőinek gyűrűjében. Többször lesre futott, nem érezte a játékot.

A CSERÉK közül Dienes András (5)jól felvette a meccs ritmusát, beállásával stabilabb lett a hazai védelem, Sándor István (5) hatalmas „léces” lövést eresztett meg, pályára lépésével élénkebb lett a Tatabánya támadójátéka, Takács Marcell (–) első labdaérintéséből gólt szerzett.

Diósgyőr

Köteles László 5

Bár a gólokról nem tehetett, többször igencsak bizonytalan volt a kapu előterében.

Farkas Norbert 5

Az első félidőben nem lehetett átjátszani, a második 45 percben viszont teljesen elvesztette a játék ritmusát, nagyot hibázott az első gólnál.

Hegedűs Gyula 5

Eleinte alig akadt feladata, a hajrában, akárcsak védőtársai, teljesen összezavarodott.

Katona Attila 5

Stabil volt a játéka, jó átlagot produkált ezen a meccsen.

Elek Norbert 4

Derekasan harcolt, többször jó ütemben lépett közbe, a hajrára viszont ő is fegyelmezetlenné vált.

Vitelki Zoltán 6

Összeszedte a labdát, és jól elosztotta a két oldal között, a második félidőre kissé visszaesett.

Sipeki István 5

Az első félidőben bejöttek a cselei, nagyszerűen ugratta ki Douvát a csatár góljánál, a második félidőben ugyanakkor nem találta helyét a pályán.

Christian Ebala Bodiong 4

Nem volt sokat játékban, átadásai sem sikerültek túl jól, nem csoda, hogy már a szünetben lehozták.

Lipusz Norbert 6

A vendégek legjobbja volt, sokszor visszalépett a labdáért, és maga iramodott meg a bal oldalon, s ügyes cseleivel is az őrületbe kergette védőjét.

Simon Attila

Ahogy megszokhattuk tőle, nagy lelkesedéssel játszott, gólt is szerzett, de a második félidőben nem tudta kihasználni helyzetét.

Halidou Douva 5

Lendületes volt, többször csak szabálytalanul tudták megállítani a védők, a második félidőben hatalmas ziccert rontott el.

A CSERÉK közül Leo Steve Bessong Libiih (4)nem találta meg a pozícióját a középpályán, keveset találkozott a labdával, Matias Navarrete(–) rendre elvesztette a labdákat, Kállai Norbert (–) nem tudott segíteni csapatán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik