Egyesélyes rangadó

DONÁT TAMÁS, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYDONÁT TAMÁS, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.09.20. 00:05
Címkék
A férfibajnokság B-csoportjának első rangadóján csütörtökön otthon fogadja a toronymagas esélyes MKB Veszprém az EHF-kupa-induló Dunaferrt. A csata egyben főpróba lesz a házigazdának a jövő heti Celje elleni veszprémi BL-csoportmérkőzésre.

A királynék városában a szurko lók már nagyon kiéheztek egy igazi jó meccsre, hiszen az eddigi bajnoki fordulókban az MKB Veszprém KC bármennyire akart is, nem tudott felpörögni a szerényebb tudású gárdákkal vívott meccseken. Pedig erre nagy szüksége lenne, mert jövő szombaton a szlovén Celjével mérkőzik a Bajnokok Ligájacsoportmérkőzések nyitányán. Most abban bíznak a veszprémiek, hogy a csütörtöki rangadó már bővelkedik izgalmakban, lendületes, eredményes lesz a játék, és a világelithez tartozó MKB esélyeshez méltóan szerepel.

„Az egyik legtehetségesebb fiatal magyar gárda lesz az ellenfelünk, amely meglepetésre is képes lehet – intett mindenkit némi óvatosságra Mocsai Lajos, a hazaiak mesteredzője. – Ezúttal hatvan percig tartó figyelemre lesz szüksége játékosainknak, mert meggyőződésem, hogy magas hőfokú összecsapásra késztet minket a Dunaferr. Remélem, vérbeli rangadót láthatnak majd a nézők. Nekünk a Celje elleni BL-ütközet előtt a bajnoki csoportunk két legjobbja, a Dunaferr és a Békés lesz az ellenfelünk csütörtökön és szombaton. Ellenük kell elérnünk, hogy a legjobb formában várjuk szlovén riválisunkat.”

Kiss Szilárdnak, az újvárosiak mesterének edzői pályafutása ezer szállal kötődik Veszprémhez. Az egy év kivételével már hosszú ideje Dunaújvárosban dolgozó szakvezető 21 esztendeig tevékenykedett a bakonyi gárdánál. Eddig egyetlen alkalommal – a Győr férficsapatának trénereként – lépett be ellenfélként a veszprémi katlanba, most következik a második.

„Lezártam már azt a korszakot, és bár szép emlékeket őrzök Veszprémből, semmi nosztalgia sincs bennem – mondta Kiss Szilárd. – A nyáron mindkét csapat összetétele megváltozott. A Veszprém jól igazolt, nem sokat gyengült, ezt alátámasztják eddigi eredményei. Különösen erős otthon, ahol lelkes közönsége támogatja. Csapatomnak semmi oka sincs, hogy feladja a mérkőzést, de hiba lenne, ha rózsaszín álmokat kergetne. A legfőbb gondunk, hogy sok a sérültünk. Tatán vált harcképtelenné Grebenár Gábor, s még nem épült fel teljesen sem Bakos Dávid, sem szerb irányítónk, Sztaniszlav Tutics.”

Grebenár Gábor különleges körülmények között sérült meg Tatán. Amikor szabálytalanul meglökték, nekiesett a zsűriasztal lábának, és a térde anynyira súlyosan megsérült, hogy ráállni sem tudott. Szerencsére nem történt törés vagy szakadás, de a válogatott játékosnak a veszprémi mérkőzést biztosan ki kell hagynia.

Persze a hazaiaknál is akadnak gondok. A válogatott Putics Barna vállát a minap műtötték, s leghamarabb januárban edzhet. Dejan Perics ebben az évadban még nem védett bajnoki meccsen, mert fáj a válla. A sérülését akkor szerezte, amikor a bajnoki rajt előtt a szélsőknek tartott bemutatót az egyik edzésen, s rosszul esett. Sérült válla nehezen gyógyul, de Végh József gyúró elmondta, már minden vizsgálati eredmény negatív, a CT szerint a vérömleny felszívódott. Mocsai Lajos hangoztatta: Perics bármikor elfoglalhatja helyét a kapuban, ha úgy érzi, játékra kész. A meccshiány nála nem probléma, hiszen világklasszis, akinek kéthetes kiesés nem okoz problémát. Az MKB román beállósa, Marian Cosma is meggyógyult, így rá is számíthat a szakvezetőség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik