Már a szünetig eldőlt a rangadó

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.09.12. 23:53
Címkék
Az A-csoportban a négy közé törekvő Tatabánya-Carbonex szeretett volna meglepetést szerezni, ám gyorsan kiderült, erre fikarcnyi esélye sincs a remek formában játszó bajnok Pick-Szegeddel szemben.

A bajnoki cím elhódítása ellenére külföldiekkel alaposan felfrissített kerettel kezdte meg a felkészülést az idényre a PickSzeged. Vladan Matics edző négy rangos külföldi tornán tesztelte együttesét, amely a május 23-i bajnoki fiesztát követően, 112 nap múltán lépett ismét pályára a szegedi közönség előtt. A Tatabánya-Carbonex KC-t „kis” Pickként is emlegethetnénk, ugyanis Szente Gábor, Halász Máté, Vancsics János és Balda Ákos is viselte korábban a szegedi klub mezét.

A bajnokság múlt heti nyitányán mindkét csapat nyert, mi több, a dunántúliak egyik nagy riválisukat, a PLER-Airportot fektették kétvállra. Ilyen előzmények után az A-csoport rangadójává lépett elő az öszszecsapás – azaz lépett volna. A szlovén válogatott Luka Zvizej már a 20. másodpercben betalált, két perc múltán pedig úgy vezetett 3–0-ra a Pick-Szeged, hogy valamennyi támadását góllal fejezte be. Füzesi Ferenc időt kért 5–1-nél – mindhiába. Puljezevics Nenad büntetőt és ziccereket hárított, a védekezést Vladimir Oszmajics fogta össze, míg a támadások befejezésénél Daniel Andjelkovics és Adrian Petrea jeleskedett. A bajnokcsapat fegyelmezett védekezésére jellemző, hogy a Carbonex negyedóra alatt mindössze kétszer volt eredményes.

A vendégek kapujában Szente olykor bravúrokat mutatott be, a mezőnyjátékosok közül pedig a szélen és átlövőben egyaránt eredményes Halász tűnt ki. A félidő hajrájához érve Vancsics és Miljan Manics faragott a vendégek hátrányából (14–7), majd a pihenő előtt Zvizej mesterhármasával alakult ki a félidő eredménye.

A fordulás után a hazaiak nemzetközi szintű cseréi, Bajusz Sándor, Iulian Stamate és Vadkerti Attila gondoskodott arról, hogy nőjön a különbség. Míg Bajuszék góljaikkal tűntek ki, Liszkai Szilveszter piros lapot érő szabálytalansággal vétette magát észre. Herbert Gábor viszont tőle szokatlan átlövésgóllal ragadtatta tapsra a szurkolókat. A másik oldalon Halász szinte a hátán vitte csapatát, 50 perc alatt kilenc gólig jutott – elsősorban neki köszönhetően nem nőtt tovább a Szeged előnye. Nem is nőhetett, mert a hajrában egy ideig hármas emberhátrányban játszott a bajnokcsapat. A hazaiak biztos győzelméhez így sem férhetett kétség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik