Közel Makóhoz

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.10. 23:00
Képzelem, Kiss Norbert hogyan készült a Ferencváros– Szolnok „rangadóra” (ha valaki nem tudná, Kiss úr mostanság a második vonalban szokott focimeccseket vezetni). Nyilván egész héten azon töprengett, hogyan tudna kibabrálni a Fradival, aztán szombat délutáni sziesztája közben rájött a megoldásra: nem ad meg egy szabályos gólt, valamint egy büntetőt a zöld-fehéreknek, miközben engedi, hogy a vendégek lesről találjanak a kapuba.

A meccs után mint aki jól végezte dolgát, kidüllesztett mellkassal hazatért: na, most megmutattam a világnak, milyen karakán vagyok, még véletlenül sem döntöttem az FTC javára. Ugye, ezt senki sem gondolja komolyan? Remélhetőleg még Csank János sem. Holott éppen a Ferencváros vezetőedzője nyilatkozta ezt, hozzátéve, hogy csapatának az Üllői úton futballozni ma már nem előny, hanem hátrány. Merthogy amíg régebben nem akadt olyan bíró, aki az egykor félelmetes Fradi-pályán nem a hazaiaknak kedvezett volna ítéleteivel, addig manapság sikk a zöldek ellen fújni.

A szakember egyébként ritkán szokott a játékvezetőkkel foglalkozni, most – alig öt forduló elteltével – mégis megteszi. Valaki már ráfogta: üldözési mániája van – nemhiába vadász…

Némi igaza azért van Csank Jánosnak: ma már nem támogatják a bírók a Ferencvárost. De miért is kellene támogatni? Miért volna támogatandóbb az FTC a Szolnoknál, a Mezőkövesdnél vagy a Ceglédnél?!

Tudomásul kell(ene) venni, hogy a Fradi mára elvesztette varázsát, 2007 szeptemberében már nem több és nem kevesebb egy NB II-es csapatnál. A futballistáknak már nem vonzó a zöld-fehér dressz, a vezetők a mai napig nem bizonyították, hogy méltóak lennének a szakosztály irányítására, miközben szurkolók ezrei tűntek el a lelátókról.

Csank János úgy látja, a Ferencváros még mindig válságos időszakát éli. Csakhogy az Üllői úton már nem krízisről van szó. Sokkal inkább arról, hogy a 28-szoros magyar bajnokot stabil másodosztályú klubbá züllesztették. Ezért nem segítik a játékvezetők, ezért kénytelen hepehupás pályákon futballozni, és – a Makóval holtversenyben – ezért hatodik a Keleti csoportban. A többi csak duma. Ráadásul rossz duma.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik