Száguldhat az Audi

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.09.09. 01:20
Címkék
A női bajnokság csapatai mindössze két fordulón vannak túl, de már csak három pontveszteség nélküli csapat (Győr, Debrecen, Dunaferr) található a mezőnyben. Számuk vasárnap tovább csökken, mert a harmadik fordulóban Győrött az ezüstérmes Audi ETO és a legutóbb a harmadik helyen záró Dunaferr csap össze.

A győri sikeredző, Róth Kálmán közelmúltbeli váratlan távozása után a helyébe lépő új szakvezető, Konkoly Csaba nem volt irigylésre méltó helyzetben. Csupán két hete kapta meg a karmesteri pálcát, és vasárnap már másodszor vezényli együttesét a Dunaferr ellen. Kérdés, miként hasznosítja a két héttel korábbi, győri sikerrel záruló felkészülési mérkőzés tapasztalatait.

„Más, egészen más lesz a mostani találkozó – vélekedett Konkoly Csaba. – Ezúttal nem fog hiányozni az újvárosiak egyik legeredményesebb játékosa, Ferling Bernadett, az ő játékára nagyon fel kell készülnünk. Rajta kívül persze még több kitűnőség van a piros-fehéreknél, rájuk ugyancsak figyelni kell.”

Csapata első két bajnoki mérkőzésén nyújtott teljesítményéről a tréner elmondta, az a munka, amit Róth Kálmánnal közösen elkezdett, fokozatosan meghozza gyümölcsét. Igaz, a Kiskunhalas és a Vác ellen is kissé döcögősen kezdett az ETO, de aztán képes volt megújulni, játékába pluszt vinni. Konkoly Csaba ezt örvendetesnek tartotta azért is, mert látványosan erősödött játékosai akarata és erőnléte, fokozódott a gyorsasága és javult az összjátéka.

A vasárnapi, viszonylag korai kezdés (13.45 óra) nem zavarhatja a profi sportolókat, tudnak ehhez alkalmazkodni. A tréner végül elárulta, a rangadóra különböző védekezési és támadási variációkat gyakoroltatott csapatával, játékosai egészséges önbizalommal és elszánt hangulatban várják az ütközetet, amelyben kötelező győzniük.

Amikor legutóbb nyert a Dunaferr Győrött, a hazaiak egyik legeredményesebb játékosa a négy találatig jutó Mörtel Renáta volt, aki már második éve a Dunaújvárost erősíti, és Győrben most lép először pályára ellenfélként. A Dunaferr góljai közül akkor (2004-ben) hetet Radulovics Bojana szerzett, aki hoszszas huzavona után tavaly éppen az ősi rivális Audi ETO-ba szerződött, és a nyáron győri játékosként vonult vissza.

Az újabb bravúrra készülő Dunaferr mestere, Imre Vilmos persze realista, ugyanúgy tisztában van a két csapat képességeivel, mint játékosai. Az első négy fordulóra hat pont megszerzését tervezték, vagyis elismerték a valós erőviszonyokat: a Győr hazai pályán esélyesebb. Arról azonban szó sem lehet, hogy feladják a vasárnapi rangadót.

„Elsősorban játékunk minőségén szeretnénk javítani vasárnap – hangoztatta Imre Vilmos. – A lányoktól azt kértem, hogy az edzéseken mutatott jó formájukat, gyorsaságukat mutassák meg a mérkőzésen. Egyelőre felesleges görcs, feszültség van bennük, amit a túlzott bizonyítási vágy okoz. Felszabadultabban kell kézilabdázniuk.”

Az újvárosi edző szerint a rangadón döntő momentum lehet, hogy a mérkőzés elején miként tudja átvészelni csapata a győriek várható fergeteges rohamait. A Kulcsár Anita-emléktornán az ETO ellen szerzett keserű tapasztalatokból sokat okult a Dunaferr.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik