Utánozza a bajnokokat

BÁLINT MÁTYÁS, RÁC BENEDEK BALÁZSBÁLINT MÁTYÁS, RÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.09.08. 00:04
Címkék
Novak Djokovics magabiztosan jutott a legjobb négy közé az US Openen, és a remek formában lévő, harmadik kiemelt szerb teniszezőnek a fináléra is jó esélye van.

Novak Djokovicsról már régóta tudjuk, csak idő kérdése, mikor nyer majd Grand Slam-tornát (egy éve ezeken a hasábokon is megelőlegeztünk neki egy-két tornagyőzelmet), de a szerbek klasszisa akkor lépett elő igazán Roger Federer egyelőre még foglalt trónjának várományosává, amikor augusztusban a montreali mesterverseny fináléjában 7:6, 2:6, 7:6-ra verte a világelsőt. Már előtte sem volt rossz teniszező, elvégre az elmúlt három Grand Slam-tornán Federer vagy Rafael Nadal nyert ellene, utóbbi a Roland Garroson és Wimbledonban is az elődöntőben állította meg.

Az amerikai nemzetközi bajnokságon azonban a spanyol David Ferrer eltakarította Nadalt Djokovics útjából a nyolcaddöntőben, de csak azért, hogy ő állhassa a szerb útját a legjobb négy között. A tizenötödik kiemelt Ferrer két óra alatt simán, 6:2, 6:3, 7:5-re verte meg a huszadikként rangsorolt argentin Juan Ignacio Chelát, és pályafutása során először jutott elődöntőbe Grand Slam-tornán.

„Talán pályafutásom legjobb játékát nyújtottam az utóbbi három mérkőzésen, hihetetlen, hogy idáig eljutottam” – örvendezett a spanyol, akinek szüksége is lesz élete formájára a legjobb négy között.

Leendő ellenfelének, Djokovicsnak valamivel talán nehezebb dolga volt a maga negyeddöntőjében: mégiscsak korábbi Grand Slam-győztes várt rá a sokadvirágzását élő Carlos Moyá személyében.

A találkozó nagy részében a szerb teniszezett fölényben, a meccs döntő pillanata pedig a második szett rövidítése volt: Djokovics játszmalabdát hárított, behúzta a tie-breaket, majd végigdübörgött a harmadik felvonáson, és 6:4, 7:6, 6:1-re nyert.

Djokovics a győzelem mellett külön show-val is kedveskedett a közönségnek a találkozó után. Előbb az orosz Marija Sarapova adogatását utánozta tökéletesen a magabiztos, királynői fejtartástól és arckifejezéstől a kötelező frizuraigazításon át a kinyújtott karral való labdapattogtatásig, majd feltűrt ingujjal és bokáig lehúzott nadrágszárral Nadalt idézte meg: előbb leguggolva rugózott, majd veszett sprintet vágott le a pálya széléig, mielőtt hosszas alsónadrág-igazításba kezdett, tökéletesen utánozva a salakkirályt és hatalmas sikert aratva ezzel.

visszavághat Djokovicsnak a montreali vereségért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik