A győzteseket kell favorizálni(1)

PIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁSPIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.09.06. 00:41
Címkék
Várhidi Péter végre kellemes gondokkal „küszködik”: az Olaszországot két hete 3–1-re legyőző együttes csaknem minden tagjára számíthat szombaton a Bosznia-Hercegovina elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A Nemzeti Sport kérésére a szövetségi kapitány abba is belement, hogy egyénekre lebontva értékelje a világbajnok elleni produkciót, továbbá elmondja, kitől mit vár a székesfehérvári találkozón.

Győztes csapaton ne változtass!

– tartja a mondás, amelyet a magunk részéről azzal egészítenénk ki: a világbajnok ellen győztes csapaton ne változtass! Napokkal a Bosznia-Hercegovina elleni Európa-bajnoki selejtező előtt persze badarság lett volna a kezdő tizenegy felől érdeklődni Várhidi Péternél, ugyanakkor megkérdeztük tőle: van-e oka arra, hogy variáljon az összeállításon?

„Nincs” – vágta rá, de mielőtt készpénznek vettük volna, hogy a Fülöp – Szélesi, Vaskó, Juhász, Vanczák – Vass, Tőzsér, Gera, Hajnal, Dzsudzsák – Priskin alkotta együttes fut ki a Sóstói stadion gyepére, a szakember sietve hozzátette: „A bosnyákoknak mások az erényeik, mint az olaszoknak, éppen ezért az utolsó pillanatig töröm majd a fejem, hogy vajon melyik lenne a legjobb felállás. Különösen a középpályássor összetételén rágódom, hiszen nagyon sok múlhat azon, hogy hány labdát szerzünk a pálya azon részén. Nagy kérdés az is, hogy Gera Zoltán és Hajnal Tamás miként tudja tehermentesíteni egymást – ha úgy, mint az olaszok ellen, akkor van okunk a bizakodásra.”

Nézzük, hogy kinek milyen feladatot szán most kapitány.

KAPUS: FÜLÖP MÁRTON

Értékelés: Nálam először kapott kezdőként lehetőséget, magabiztos volt, a gólról nem tehetett. Fontos, hogy sok meccsen védjen, hiszen még van hova fejlődnie.

Várakozás: A magabiztosságra a bosnyákok ellen is szükség lesz, és kapusként mi más lenne a feladata, mint hogy jól irányítsa a védelmet.

VÉDŐK: SZÉLESI ZOLTÁN

Értékelés: Taktikailag fegyelmezetten játszott, jól oldotta meg védőfeladatát, ugyanakkor volt egy-két eladott labdája, ami jelzi, még jobban kell koncentrálnia.

Várakozás: Időközben új csapathoz került, sőt már be is mutatkozott a Strasbourgban. A bosnyákok ellen fontos lesz, hogy bekapcsolódjon a támadójátékba.

VASKÓ TAMÁS

Értékelés: Nagyon jó versenyzőtípus, kihasználja, hogy magas, erős, vagyis jó fizikumú. Javulhat a teljesítménye, ha a passzjátékban pontosabbá válik.

Várakozás: Nagy a baj! A Bristol City légiósát gyomorfertőzés miatt kedden kórházba kellett szállítani.

JUHÁSZ ROLAND

áttam ennyire koncentráltan futballozni, tulajdonképpen hiba nélkül látta el feladatát. Csak azt kívánom, hogy a bosnyákok ellen és később is hasonlóan teljesítsen. Várakozás: A védelmet neki kell összefognia, tapasztalata alapján, úgy vélem, képes erre



folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik