Öt perc alatt négy gól

A mérkőzésről tudósított: SOMOGYI ZSOLT, SZÉKELYHIDI JÁNOSA mérkőzésről tudósított: SOMOGYI ZSOLT, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2007.08.26. 00:00
Címkék
Különleges mérkőzés volt: mindkét csapat kihagyott egyegy tizenegyest, majd egy kiállítást követően öt perc alatt négy gólt szerzett a Fehérvár.

Erőteljes túlzás lenne azt állíta ni, hogy az idegenlégiósok remekeltek volna a székesfehérvári találkozó első félidejében.

A hazaiaknál a boszniai szerb Mario Bozsics kihagyott egy büntetőt, míg a vendégek közül a mexikói Juan Pérez oktondi módon kiállíttatta magát, és a piros lap okozta zűrzavart góllal büntette a hazai csapat.

Azt mondani sem kell tán, hogy a Tatabányában most bemutatkozó szlovák Milan Pastva a saját kapujába kanalazta a labdát.

Az első negyvenöt percben sem a horvát szakember, Marijan Vlak, sem a szlovákiai edző, Borbély László nem lehetett elégedett csapatával. A két tréner gyakorlatilag azonos szisztémában küldte pályára együttesét, ám a hadrendben annyi különbség mutatkozott, hogy a hazaiaknál a két középső fedezet (Mario Bozsics és Farkas Balázs) inkább a labdaszerzésre koncentrált, de például a két-két ék közül az egyik (itt Sitku Illés, ott a kiállításáig Juan Pérez) visszavisszalépett a középpályások vonalába elkérni a labdát.

Az álmoskás játékot egy büntető rázhatta volna fel, Kriston Attila felesleges szabálytalansága után Mario Bozsics tizenegy méterről még csak a kaput sem találta el... Nemrég Thierry Henry, a Barcelona világklasszisa mondta: sohase a sértett végezze el a tizenegyest, mert az ellene elkövetett szabálytalanság miatt könnyen olyan pszichés állapotba kerülhet, hogy emiatt csökkenhet az ítélet végrehajtásához szükséges koncentrációja. Úgy tűnik, Mario Bozsics nem olvasta ezt az intelmet...

A félidő hajrájában újra csak az ezer sebből vérző Tatabánya sietett a vendéglátók segítségére. Juan Pérez a földön fekve belerúgott Vayer Gáborba, ám elfelejtette, hogy tőle néhány méterre a negyedik játékvezető teljesít szolgálatot. És miután Gyarmati II Tibor részletesen elmesélte a Veizer Rolandnak, mi történt, a mexikói mehetett zuhanyozni. Az emberelőnyt pedig azonnal gólra váltotta a Fehérvár.

Alig telt el másfél perc a második félidőből, amikor büntetőhöz jutott a vendégcsapat, ám Filó Tamás tizenegyesét Sebők Zsolt bravúrral védte. A hiba nagyon sokba került, mert az egyenlítést megúszó székesfehérváriak olyat műveltek, amit a fénykorát élő Videoton klasszisai sem gyakran – sőt talán sohasem: öt perc alatt négy gólt rámoltak be Vukasin Polekszics hálójába, így a szünetben még kimondottan szorosnak tűnő mérkőzés pillanatok alatt eldőlt.

A jó futballról az utóbbi időben igencsak leszoktatott piroskék publikum talpra szökkent, vörösre tapsolta a tenyerét, hiszen ilyen gólzuhatagra – akárki legyen is az ellenfél – minden csapat büszke lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik