McClaren nem zárja ki a kapuscserét Robinson újabb bakija után

Vágólapra másolva!
2007.08.23. 12:50
Steve McClaren, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem zárja ki, hogy Paul Robinson elveszíti helyét a kezdőcsapatban a sorsdöntőnek számító szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre. Érdekesség, hogy a szakvezetővel ellentétben a társak megvédték a Tottenham Hotspur kapusát, aki tevékeny részt vállalt szerdán este a németek első góljában.
Paul Robinson magányossága...
Reuters
Paul Robinson magányossága...
Paul Robinson magányossága...
Reuters
Paul Robinson magányossága...

„Még nem mondhatom meg, hogy kik kerülnek a csapatba három hét múlva. Természetes, hogy Paul csalódott, mindegyik kapus elkeseredik, ha gólt szerez az ellenfél. De össze kell szednie magát, hiszen már korábban is érték csalódások, amelyekkel együtt kellett élnie” – mondta McClaren.

Az angolok a felújított Wembley Stadionban csak rövid ideig játszottak jól, az elején Richards remek cselsorozata után Lampard meg is szerezte a vezetést. Az első félidő közepétől azonban már a németek voltak a kezdeményezőbbek, de egyenlítésükhöz kellett Robinson bakija is, éppen a kapu előtt tanyázó Kuranyi elé paskolta Schneider lövésszerű beadását. Hamarosan az újonc Pander bombagólt rúgott, ezután már nem változott az eredmény.

„Elkeseredett vagyok – kezdte nyilatkozatát Robinson, majd így folytatta: - Pedig megfelelően helyezkedtem, amikor beívelték a labdát. Utána azonban balszerencsés voltam. Mindenképpen bele kellett érnem a labdába, mert az éppen becsavarodott volna a hosszú sarokba. Ki akartam ütni, de éppen az ellenfél csatára elé került a labda. Megértem, hogy az emberek többsége nem érez szimpátiát irántam”.

A Tottenham hálóőrét a portsmouth-i David James váltotta, a korábban szintén számos hibát elkövető rutinos kapus nem hibáztatta kollégáját Kuranyi gólja miatt.

„Paul kiváló kapus, ez nem is lehet kérdés. Schneider csak a beadásra figyelt, én nem vettem észre, hogy a kapu irányába nézett volna” – jegyezte meg James.

A manchesteri védő, Rio Ferdinand úgy véli, Robinson bizonyosan visszanyeri önbizalmát, megfelelő rutinnal rendelkezik.

Az angol közvélemény azonban már nem ilyen elnéző, számos lap követeli a kapus eltávolítását a kezdőcsapatból. Természetesen élen járnak a bírálatban, a Sun egyenesen horrosiztikusnak tartja Robinson produkcióját. A Mirror szintén arra számít, hogy Izrael és Oroszország ellen már nem a Tottenham futballistája jut szóhoz az alaptizenegyben.

Paul Robinson néhány hónappal ezelőtt már súlyosan hibázott: a horvátországi Eb-selejtezőn gólt érően hibázott Gary Neville hazaadása után.

PAUL ROBINSON BAKIJA A NÉMETORSZÁG ELLENI MÉRKŐZÉSEN


PAUL ROBINSON HIBÁJA A HORVÁTORSZÁG ELLENI MÉRKŐZÉSEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik