Farkas Balázs: bombagól

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, KERTÉSZ ATTILAA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, KERTÉSZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.08.18. 23:51
Címkék
Az első félidőben a Fehérvár, a másodikban a Nyíregyháza futballozott jobban. A vendégek egy jól eltalált lövéssel továbbra is lendületben maradtak, és fontos három pontot szereztek.

A találkozó első harmadáról sok mindent elárul, hogy 23 perc elteltével a Fehérvárt háromszor is csupán egy hajszál választotta el a vezetés megszerzésétől, a hazai kapufa azonban mindannyiszor „tudta a dolgát”, és kisegítette a Szparit. A vendégek a harmadik lövés után egyszerűen nem hittek a szemüknek, magasba emelt kezekkel hiába néztek az ég felé – azaz mégsem hiába, mert néhány perccel később Miskolczi László lövése után nekik is mázlijuk volt a kapufával. A játék összképe megmutatta, hogy Marijan Vlak együttese a rossz rajtot követően mostanra valóban lendületbe jött, a játékosok önbizalommal telve kezdték a mérkőzést, ügyesen passzolgattak, ha pedig lőtávolba értek, nem tétováztak. Az iramra nem lehetett panasz, s helyzetek is bőven adódtak itt is, ott is, a különbség csupán annyi volt, hogy míg a Nyíregyháza sorra elszórakozta lehetőségeit, Farkas Balázs az első félidőben csak bevágott egy nagy gólt a hazaiak kapujába.

A találat után kapkodva futballozott a hazai együttes, túlságosan körülményesek, lassúak voltak az oldalpasszok, a támadások végén pedig rendszerint hiba csúszott a kiugratásokba, talán csak George Menougong játszott kellő ritmusban. Az eddigi bajnokikon mindössze 37 perc játéklehetőséget kapó 22 éves támadó úgy kerülgette a fehérvári védőket, mint a síző a kapukat. A vendégvédők ekkor már bánták, hogy George Menougong olyan jól futballozott a hétközi, Vasas elleni Ligakupa-mérkőzésen – a kameruni csatár ugyanis a piros-kékeknek lőtt három góljának köszönhetően került a Fehérvár ellen a kezdőcsapatba.

A fehérváriaknál az első 45 percben többen is lendületesen játszottak, Sitku Illés ekkor még rendszerint jól tartotta meg a felpasszolt labdát, és a két szélső középpályás, Simek Péter és Nagy Dániel is többször a védelem mögé került.

A fordulást követően a Fehérvár, ha nem is tudatosan, de átengedte a területet a Nyíregyházának, a Szpari pedig lendületbe jött, sorra vezette a veszélyes támadásokat, de hiába. Pedig a második félidőben valóban megvoltak a lehetőségei a Nyíregyházának, a vendégek kétszer is a gólvonalról vágták ki a labdát, de a hazai szurkolók hiába ugrottak a levegőbe, csalódottan huppantak vissza a székükre.

A Fehérvár győzött, mert védekezése egyértelműen összeszedettebb volt, mint a hazai csapaté, ráadásul az első félidőben a pálya széleit is jól használták ki a vendégek. Ezzel a 0–1gyel megszakadt a Nyíregyháza 2006 áprilisa óta tartó hazai veretlenségi sorozata, a Szpari legutóbb még a másodosztályban a Makótól kapott ki saját stadionjában.

Nyíregyháza

Filip Lazareanu 0

A kapufa vele volt, a gólnál ugyan nagyot nyújtózott, de hiába.

Ivan Zaleh 4

Oldalán többször mögé kerültek, átadásai lassúak és pontatlanok voltak.

Sipos Tamás 5

Játéka kétarcú volt: hol szép megoldásokat választott, hol pedig túlságosan egyszerűen oldotta meg feladatát.

Ambrusz Árpád 5

Keményen játszott, ám szinte alig lépte át a felezővonalat.

Mircea Cornaci 4

Meggyűlt a baja Simek Péterrel, sokszor csak szabálytalanul tudta feltartóztatni.

Miskolczi László 5

Lőtt egy szép kapufát, emellett volt néhány éles beadása is, ám csupán 45 percet játszott.

Zabos Attila 5

Sokszor szerzett labdát, ám túlságosan lassan és körülményesen futballozott. Egyszer-egyszer még saját magát is kicselezte.

Hegedűs Tibor 5

Átlagos teljesítményt nyújtott, oldalpasszai néha lelassították a támadásokat.

Lippai Ákos 5

Labdaügyes játékos, de ezen a találkozón szinte semmi sem jött össze neki. Beadásai sok munkát adtak a labdaszedő gyerekeknek.

Moldovan Tibor 4

Állócenter módjára túlságosan statikusan játszott. A kapura semmi veszélyt nem jelentett.

George Menougong 6

Minden megmozdulását taps kísérte, amíg bírta erővel, úgy cikázott a pályán, mint a villám.

A CSERÉK közül Dejan Vukadinovics (5) a szünetben állt be, és húsz másodperc alatt bebizonyította, hogy érdemes volt pályára küldeni. Szilágyi Norbert (4) ezúttal kevesebbet mutatott, míg Montvai Tibor (–) feladata a góllövés lett volna, de kevés ideje volt rá.

FC Fehérvár

Sebők Zsolt 6

A második félidőben alaposan megtornásztatták, de állta a sarat.

Kocsis Gábor 5

Edzője lecserélte a félidőben; valóban bizonytalannak tűnt.

Koller Ákos 6

Megbízhatóan látta el feladatát, egyszerűen futballozott, a passzokat követően csak ritkán hagyta el helyét.

Horváth Gábor 5

Sokat harcolt George Menougonggal, váltakozó sikerrel.

Mohl Dávid 5

Noha fellépett a támadásokhoz, de néha bizony zavarta a labda.

Simek Péter 6

Sokat futott, és nem is feleslegesen tette mindezt, a végén azonban megsérült, és már csak bicegett.

Mario Bozsics 6

Rövid idő alatt két óriási kapufát is lőtt, ám a jó kezdés ellenére később már kevésbé villogott.

Farkas Balázs 6

A mezőnyben ügyesen passzolt, agresszív volt, gólja pedig eldöntötte a találkozó sorsát.

Nagy Dániel 5

Az első félidőben nagy területet hagytak neki a játékra, gólpasszt is adott, ám lecserélték.

Jusuf Dajic 4

Voltak szép cselei a légiósnak, de kapura lövéssel alig-alig próbálkozott. Márpedig egy támadónak ez lenne a legfontosabb feladata.

Sitku Illés 5

Kellemetlen stílusban játszott, a találkozó elején fejelt is egy kapufát, mégis sokat hibázott, ez rontott a teljesítményén.

A CSERÉK közül Fehér Zsolt (5) egy félidő alatt semmi extrát sem nyújtott, Vayer Gábor (5) harcolt, volt egy ballábas lövése, míg Dvéri Zsolt (–) cselezgetett, de ezúttal másra nem futotta erejéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik