A REAC remekelt, majd szenvedett

A mérkőzésről tudósított: TŐSÉR NORBERT, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: TŐSÉR NORBERT, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.08.12. 08:03
Címkék
Noha minimális különbséggel győzött a REAC, valójában simán diadalmaskodott a gyengén játszó Tatabánya ellen.

Rossz hírünk van a tatabányai szimpatizánsok számára. Ha csapatuk csak annyit tud, mint amennyit a REAC elleni találkozó első félidejében mutatott, semmi esélye sincs rá, hogy megkapaszkodjon az élvonalban. A bányászvárosban a biztos bennmaradás kiharcolása a kitűzött cél, csakhogy az őszi idény eddigi mérkőzései azt bizonyítják, hogy a meggyengült együttesnek magas ez az osztály. Eddig jobbára azt hallottuk a vendégek edzőjétől, Mészáros Ferenctől, hogy nincs minőségi támadója, a rákospalotai első negyvenöt percben azonban megállapíthattuk, használható középpályásai, mi több, védői sincsenek.

Még negyedórája sem tartott az összecsapás, amikor a házigazda együttes már kétgólos előnyre tett szert, és ha a REAC futballistái ráéreztek volna arra, hogy ki is tömhetnék a Tatabányát, már az első játékrészben eldől a három pont sorsa. A Tatabánya az első percekben megpróbálta fegyelmezett védekezéssel útját állni a REAC próbálkozásainak, azonban a rengeteg helyezkedési hiba miatt sorra alakultak ki a lehetőségek Vukaszin Polekszics kapuja előtt. A labdakihozatal sem volt jobb, a vendégek többnyire már a saját térfelükön pontatlanul passzoltak, ha pedig véletlenül mégis eljutott a labda a támadóharmadban tartózkodó Horváth Péterhez, illetve Juan Pérezhez, mint a rugófalról, úgy pattant vissza róluk. A REAC játékosait az első játékrész egyáltalán nem kényszerítette teljes erőbedobásra, fél gőzzel futballozva is óriási volt a fölényük. Azt azért meg kell jegyezni, hogy a gyenge ellenféllel szemben is többször hibáztak, labdakihozataluk lassú volt, a szélső középpályások behúzódtak a pálya tengelye felé, feladva az oldalvonal melletti területet, és ezzel hatásos fegyverrel lettek szegényebbek.

Nem javított a gólkülönbségen a REAC, amiért a hazai labdarúgók csakis maguknak tehetnek szemrehányást. A vendégek egyórai futballt követően első kapura lövésükből szépítettek, igaz, három perccel később újra kétgólos volt a rákospalotaiak előnye. A második játékrészben a Tatabánya ugyan aktívabbá vált, azonban hogy olykor-olykor némi zavart tudott okozni Farkas Balázs kapuja előtt, a bizonytalan REAC-védelemnek volt köszönhető. Továbbra is azt lehetett érezni, ha a hazai játékosok a különböző játékhelyzetekben figyelnek, ha elvállalják a sprinteket, futószalagon tudják kialakítani a gólhelyzeteket. Csakhogy Aczél Zoltán labdarúgói nem éreztek rá arra, hogy közönségszórakoztató kilencven percet is produkálhatnának. Ehelyett felhozták ellenfelüket, amely a hajrában újabb gólt szerzett, és így voltaképpen tisztes vereséget szenvedett.

De senkinek se legyen kétsége, az a futball, amelyet a Tatabánya ezen a délutánon bemutatott, aligha lesz elegendő az élvonalban való megkapaszkodáshoz. Noha az eredmény nem ezt mutatja, a REAC sima győzelmet aratott..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik