Détári Lajos újra kritikus

A mérkőzésről tudósított: PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, VOLESZÁK GÁBORA mérkőzésről tudósított: PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, VOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.04. 23:59
Címkék
Magabiztosan futballozva nyert, sőt több góllal is győzhetett volna a Vasas a Sopron ellen. A kispadról eltiltott Détári Lajos a lelátóról vezényelte csapatát, amelynek nagyon hiányzik az edzője, hiszen gyakorta tanácstalanul játszott.

Hol van Döme?

Sokan találgatták, hogy Détári Lajos, a Sopron eltiltott edzője vajon honnan nézi a mérkőzést, és adja majd az utasításait, hiszen az Illovszky-stadionban a kispad messze esik a lelátótól. A fiatal szakvezető aztán a létesítmény Béke úthoz közelebbi sarkánál bukkant fel, szemben a kispaddal, és a túloldalról csak azt lehetett látni, hogy gyakran telefonál – a modern technika korában ennyi értelme van az ilyen büntetéseknek.

Az első negyedórában egyébként Détári Lajos még elégedetten figyelhette, hogy az ő csapata kezdett élénkebben. Persze ne gondoljon senki sem nyomasztó mezőnyfölényre vagy ziccerek garmadájára. Csupán annyi történt, hogy a vendégek birtokolták többet a labdát, amelyet többnyire a hazai térfélen tartottak, ám a tizenhatoson belülre egyszer sem tudtak bekeveredni. Aztán összeszedte magát a Vasas, magához ragadta az irányítást, és a Sopron ettől fogva elsősorban védekezett, a támadásai pedig zömmel kimerültek abban, hogy a megszerzett labdát előrevágták Sira István felé, hátha tud vele kezdeni valamit. A házigazda kevés nagy helyzetet alakított ki, így eleinte csak akkor tudott veszélyes lenni, amikor a Sopron mégis előrelendült, és lehetett ellene gyorsan kontrázni. Változást az hozott, amikor Kincses Péter a jobb, illetve Tóth András a bal oldalon eljutott a védelem mögé, és a szélekről érkező beadások után olykor közelebb került a gólszerzéshez a hazai csapat. Vezetést azonban nem tudott szerezni, és a félidő hajrájára vissza is esett, így igen unalmasan teltek az utolsó percek.

A folytatásra Détári Lajos átment a túloldalra, de közelebb maradt a középvonalhoz. Innen bizonyára jobb volt a rálátás a pályára. Sok öröme nem lehetett abban, amit látott, mert játékosai futball helyett csak erőlködtek. Képtelenek voltak akár csak egy épkézláb támadást felépíteni. Továbbra is a Vasas uralta a játékot, derekasan igyekezett feltörni a vendégek sűrű védelmét. Saját dolgát nehezítette azzal, hogy a kelleténél kevesebb ötletet és váratlan húzást szőtt bele a próbálkozásokba, ám így is eljutott helyzetig, mi több, Lázok János okos fejese után csak a léc mentette meg a góltól a látogatókat. Végül ismét egy oldalról, szögletből érkező beadás után koronázta siker a Vasas igyekezetét, de kellett a másodpercekkel korábban bravúrral védő Varga Zoltán hibája is.

Ezt követően a Sopron nekidurálta magát, ám csak annyit ért el, hogy kiegyenlítette a házigazda fölényét, veszélyes továbbra sem tudott lenni. A hazai együttes pedig megnyugodott a vezetéstől, és magabiztosan tartotta is előnyét. Sőt a vendégek kicsit ki is nyíltak, ezzel jó szolgálatot tettek az angyalföldieknek, akik már több veszélyes támadást tudtak vezetni, mint a találkozó korábbi időszakaiban. Egy ilyen végén Somorjai Tamás kettőre növelte a fórt, biztossá téve csapata győzelmét.

A Vasas vitathatatlanul rászolgált a három pontra, hiszen végig aktívabb volt, futballja jobb elképzelésről árulkodott, és ha csak a legjobb ziccereit kihasználja, még nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a teljesen veszélytelen Sopron ellen, amelynek játékosai az utolsó percekre elveszítették a fejüket, és néhány durva belépővel próbáltak elégtételt venni a vereségért.

AZ NS JÁTÉKOSÉRTÉKELÉSE

Vasas FC

Németh Gábor 0

Munka nélkül maradt ezen a találkozón, egyetlen nehezebb védést sem kellett bemutatnia.

Balog Zsolt 5

A feladatát ellátta, kicsit talán többet segíthette volna a támadásokat.

Kovács Gábor 6

Nagyvonalúan és lényegében hibátlanul játszott a védelem közepén.

Mariusz Unierzyski 5

Nem volt nehéz dolga, könnyen semlegesítette Sira Istvánt, de többre nem törekedett.

Tóth András 6

Rutinosan vette észre, hogy nincs embere, ezért gyakran tört előre, és gólveszélyes is tudott lenni.

Csedomir Pavicsevics 5

A szünetig szinte légüres térben mozgott, csak utána jött rá, hogy előrébb húzódva hasznos lehet a támadásvezetésben is.

Kincses Péter 6

Nagyon aktív volt, sokszor jutott a jobb oldalon a védelem mögé, és a beadásai is veszélyesek voltak.

Somorjai Tamás 7

Szinte minden támadásból részt vállalt, remek átadásai voltak, sok labdát szerzett, a végén pedig góllal tette fel a koronát jó teljesítményére.

Odrobéna Péter 5

Szürkén futballozott, csak a labdaszerzését lehet kiemelni.

Denisz Rebryk 4

A pálya bal oldaláról kellett volna indulnia, azt meg is tette, de ritkán volt megjátszható.

Lázok János 6

Fontos gólt szerzett, hogyha kicsit jobban odafigyel, mesterhármast is szerezhetett volna.

A CSERÉKközül B. Tóth Balázs (5)szorgosan játszott, Mundi Roland (–)és Tandari Tamás (–) nem kapott elég időt ahhoz, hogy említésre méltóan hozzátehessen valamennyit a mérkőzéshez.

Sopron

Varga Zoltán 5

Két nagy bravúrja volt, ám a Vasas vezetése előtt a gólvonalon ragadt, és ezzel hibázott.

Csikós Sándor 5

Szorgosan, de sok hibával védekezett s az összjátékban is pontatlan volt.

Sifter Tamás 5

Lényegében középhátvédet játszott, gyakran tévesztett ütemet, és sokszor hibázott.

Dlusztus András 5

Nagy harcot vívott Lázok Jánossal, de rendre alulmaradt.

Farkas Attila 4

Kincses Péter többször is a háta mögé került, így itt lyukas volt a soproni védelem.

Pintér Zoltán 5

Nagyon sok labdát szerzett, ám többet el is adott, és időnként indolensen futballozott.

Fehér Zoltán 5

Ő próbált a legtöbbször támadást kezdeményezni, de nem játszott jól.

Gyömbér Gábor 4

Neki kellett volna irányítania a csapatát, ám észre sem lehetett venni, hogy a pályán van.

Ködöböcz Csaba 5

Legfeljebb a lelkesedését lehet dicsérni, sokat szerelt, de ennél többet nem tudott nyújtani.

Zana Norbert 4

A középpályások és az ék között játszott, de itt alig ért labdához.

Sira István 4

Reménytelen harcot folytatott az angyalföldi védők gyűrűjében.

A CSERÉK közül Legoza László (4)nem tudott lendíteni a csapatán, Dancs Roland (–) és Freud Gábor (–)pedig még csak be sem melegedhetett a mérkőzés végéig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik