Csatárok nélkül nem lehet meccset nyerni

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, VOLESZÁK GÁBORA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, VOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.07.30. 23:23
Címkék
Magabiztosan győzte le az első fordulóban otthonában súlyos vereséget szenvedő REAC a tovább gyengülő Vasast.

Hiába bíztak abban a Vasas drukkerek, hogy az olasz másodosztályú Avellinóhoz távozó Kenesei Krisztián még pályára lép a REAC ellen, mielőtt elbúcsúzna az angyalföldi együttestől, új klubja nem engedte meg a szerepeltetését, így Mészöly Géza vezetőedző a nyáron igazolt Rebryk Deniszt állította Lázok János mellé a támadósorba. Ám az már az első negyedórában kiderült, hogy a távozó csatár szerepét nem az új szerzemény, hanem Lázok János veszi át a piros-kékeknél: az előző szezon egyik legjobb Vasas-futballistája lépkedett vissza elkérni a labdát, s próbálta szervezni a támadójátékot, a szöglet- és a szabadrúgásoknál is ő érkezett a rövid sarok felé, és veszélyeztetett. Ziccerbe azonban mégis Rebryk Denisz került, de a csatár kétszer is telibe találta az eléje kivetődő kapust. A hazaiak két gyors csatára, Torma Gábor és Nyerges Krisztián rendszeres keresztmozgása többször is megzavarta az angyalföldi védőket, így a támadásokhoz a bal szélen felzárkózó Madar Csaba a félidő közepén megszerezhette volna a vezetést a rákospalotaiaknak, de ez csak a játékrész végén sikerült.

A játék képe a szünet után sem változott, a vendégek próbáltak gyors akciókat vezetni, amelyek némelyike helyzettel végződött: előbb Somorjai Tamás könyörült meg korábbi csapatán, majd Lázok János fejelt mellé a kapu közvetlen előteréből. És mivel a hajrában a REAC megszerezte a második gólját is, a Vasas-drukkerek bosszúsan távoztak a Budai II László Stadionból, miközben azon morfondíroztak: a vezetők vajon miért hagyták, hogy a tavaly megkedvelt fiatal együttesük ne legyen az előző idénynél is eredményesebb, a tulajdonos miért nem erősítette meg a keretet a nyáron. S bár nagyon a szezon elején járunk, kijelenthetjük, ez az angyalföldi gárda aligha harcol majd az élmezőnybe kerülésért, a REAC-nak pedig sokat érhet még ez a három pont.

AZ NS JÁTÉKOSÉRTÉKELÉSE

REAC

Farkas Balázs 6

Magabiztos volt a kifutásoknál, többször is bravúrral mentette meg csapatát a góltól.

Horváth Gábor 5

Hosszú átadásai sokszor voltak pontatlanok, az ellenfelét több alkalommal is csak szabálytalanul tudta megállítani.

Cseri Gergő 5

Stabil volt, jól fogta össze a védelmet, s ha kellett, egyszerű megoldást választott, minél messzebbre rúgva el a labdát.

Kapcsos Vince 6

Rengeteget harcolt Lázok Jánossal, aki ugyan egyszer-egyszer becsapta őt, ám nemigen tudott érvényesülni mellette a Vasas-támadó.

Sallai Balázs 5

Kevésszer lépett fel a támadásokat segíteni, a védekező feladatával foglalkozott.

Erős Károly 6

Szívvel-lélekkel harcolt, testi épségét sem kímélve csúszott az ellenfelek elé.

Kőhalmi András 6

Bár sokszor kivonta magát a játékból, és a beadásai rendre pontatlanok voltak, látványos és rendkívül fontos gólt szerzett.

Polonkai Attila 5

Keveset volt játékban, nem szedte össze a labdát középen, és a kapu elé sem ért fel a támadásoknál.

Madar Csaba 6

Nagyon sokat dolgozott a bal oldalon, csapata legveszélyesebb játékosa volt, két zicceréből egyet értékesített, amellyel a REAC megszerezte a vezetést.

Torma Gábor 6–2=4

Nagyszerűen őrizte meg a labdát, jól kombinált a csatártársával, szabadrúgásai pedig veszélyesek voltak.

Nyerges Krisztián 6

Rengeteget változtatta a helyét, sokszor futotta le a védőjét, és az összjátékból is kivette a részét.

A CSERÉKközül Dinka Balázs(–)hamar felvette a játék ritmusát, Varga Zoltán (–)egyegy ügyes megmozdulással hívta fel magára a figyelmet, Virág Aladár (–)viszont csak néhány percet kapott a bizonyításra.

Vasas

Németh Gábor 5

A gólokról nem tehetett, jól élt együtt a játékkal, s egy-két nagyobb védést is bemutatott.

Balog Zsolt 4

A védelem leggyengébb játékosa volt, rendre az ő oldalán futottak a REAC támadásai, nem tudta kikapcsolni Madar Csabát a játékból.

Kovács Gábor 5

Próbálta semlegesíteni Nyerges Krisztiánt, ám sokszor ütemtelenül lépett be a csatár elé, csak szabálytalanul tudta megállítani.

Marius Unierzyski 5

A szögletrúgásoknál, a beadásoknál a levegő ura volt, ám a gyors támadók többször is lefutották.

Tóth András 5

Bár megfelelően harcolt, s többször is megpróbálta a vonal mellett megjátszani társait, indításai célt tévesztettek.

Kincses Péter 5

Próbálta segíteni a támadásokat, sokszor oda is keveredett az ellenfél tizenhatosához, viszont az utolsó labdaérintése általában ügyetlen volt.

Csedomir Pavicsevics 6

Rengeteget robotolt, ütközött, szerelt, ám a labdát sokszor rossz helyre továbbította.

Németh Norbert 4

Önmagához képest gyengén futballozott, nem kérte el a labdát, passzív volt, nem tudta megszervezni csapata támadójátékát.

Rebryk Denisz 5

Kiderült róla, hogy technikailag képzett futballista, ám ahhoz, hogy eredményesen helyettesítse Kenesei Krisztiánt, a helyzeteit értékesítenie kellett volna.

Lázok János 5

Hiába próbálkozott, hiába lépett vissza a labdáért, több ziccert is elhibázott.

A CSERÉK közül B. Tóth Balázs (4) nem tudott hozzátenni csapata támadójátékához. Kiss Károly (–) alig ért labdához, Skita Tamás (–) pedig csak néhány percre állt be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik