Csak ijesztgették egymást

A mérkőzésről tudósított: SOMOGYI ZSOLT, SZÉKELYHIDI JÁNOSA mérkőzésről tudósított: SOMOGYI ZSOLT, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2007.07.30. 23:23
Címkék
Nem bírtak egymással a csapatok Székesfehérvárott. A második forduló záró találkozója nagyrészt unalmas futballt hozott, csak a második félidőben volt néhány élénkebb perc. A nem túl magas színvonalú mérkőzésen a döntetlen reális eredmény, egyik csapat sem érdemelte volna meg a győzelmet.

Papíron három védővel kezdett a Kaposvár, ám ez nem jelentette azt, hogy Prukner László ne szervezte volna meg alaposan csapata védekezését. A labdavesztést követően ugyanis a két szélső középpályás azonnal visszazárt a védőtrió vonalába, a pálya középső harmadában Maróti Bélának is leginkább a rombolás volt a feladata – de a mérkőzés elején úgy tűnt, a szilárd védekezésből lehet hatékony támadójátékot építeni. A somogyi csapat kezdett ugyanis sokkal veszélyesebben, a hazaiak csak nehezen melegedtek be a játékba.

Játék...

Máris javítanunk kell magunkat, hiszen futballról a hazai csapat esetében az első félidőben nemigen beszélhettünk. Negyvenöt perc kevés volt ahhoz, hogy a jelenlévők számára kiderüljön, mit is akar játszani a fehérvári csapat. A szurkolók csak Dvéri Zsolt szögleteiben vagy oldalszabadrúgásaiban bízhattak, és persze a piros-kékek igyekeztek kihasználni Simek Péter átlagon felüli sebességét a jobb oldalon, mégis a látottak alapján kérdéses: tudta-e valaki, mi is lehet a három pont megszerzésének záloga?

Még akkor is igaz ez, ha a félidő derekán az alapvetően lassú iramú és sok hibával tarkított játék súlypontja áthelyeződött a Kaposvár térfelére. De még így is a vendégcsapat volt igazán veszélyes, négy ziccert is kialakított, majd kihagyott. A fehérváriak két kapufával válaszoltak, majd a játékrész végén egy óriási kapushiba után megszerezték a vezetést. Vélelmezhető, hogy Prukner László a szünetben arra biztatta csapatát, hogy lehetőség szerint mielőbb egyenlítsen, ám a kaposváriak szinte bizonyosan felülmúlták a tréner legmerészebb elképzeléseit is. Húsz másodperce sem tartott ugyanis a második játékrész, amikor büntetőhöz jutottak a kaposváriak, és Zahorecz Krisztián higgadtan kihasználta a lehetőséget.

Néhány percre élénkebbé vált az iram ettől a jelenettől, de aztán „visszalassult” a tempó. Úgy tűnt, ez inkább a Kaposvárnak kedvez, a szervezetten védekező vendégcsapat ugyanis újabb nagy helyzetet dolgozott ki, de a brazil Andre Alves sokadik lehetőségét hagyta kihasználatlanul. Nem lehet azt állítani, hogy a fehérváriak ne akartak volna győzni, becsületesen küzdöttek és futottak, de kevés elképzelés volt a játékukban, így nem állították igazán nehéz feladat elé a vendégek védelmét.

A Kaposvár futballja tűnt összeszedettebbnek, bár a második félidőben úgy tűnt, a vendégeknek a döntetlen is jó eredménynek számít, míg a fehérváriakban nem volt anynyi, hogy újra vezetést szerezzenek. Nagy Dániel beállása ugyan élénkített valamelyest a piros-kékek futballján, ugyanakkor egy-egy kontratámadásból a Kaposvár ráijesztett a hazaiakra, megakadályozva ezzel, hogy a fehérvári védők felzárkózzanak a támadásokhoz.

A látottak alapján az eredmény reálisnak mondható.

AZ NS JÁTÉKOSÉRTÉKELÉSE

FC Fehérvár

Sebők Zsolt 0

Kevés védenivalója volt, a vendégek nagy ziccerben sem találták el a kaput.

Kocsis Gábor 5

Érződött, hogy ez nem az ő posztja, egyegy jó labdaszerzés után meghökkentő hibái voltak.

Baranyai Tibor 5

A fejpárbajokban erős volt, és időnként nehéz helyzetekben mentett, de akadtak hibái is.

Koller Ákos 5

Megbízhatóan, sallangmentesen játszott, de néha neki is meggyűlt a baja a csatárokkal.

Mohl Dávid 5

Nem segítette kellően a támadásokat, és bár sokat futott, a legtöbbször észrevétlen maradt.

Farkas Balázs 4

El-eltűnt a mezőnyben, úgy tűnik, csak keresi egykori önmagát, nincs igazán jó formában.

Mario Bozsics 6

Gólja javít a megítélésén, amelynél azért dicsérhető, hogy eltalálta a kaput.

Simek Péter 5

Visszafogottabb volt, mint legutóbb, kevésszer került a védelem mögé, ezen a meccsen nem volt vezéregyénisége csapatának.

Dvéri Zsolt 5

Azon kevesek egyike, aki nemcsak néz, hanem lát is a pályán, de tud ennél sokkal jobban is futballozni.

Vayer Gábor 5

Akárcsak az MTK ellen, a jó megoldásait bosszantó bakik követték. Benne sokkal több van, egyelőre a portugál légiósévekből semmi sem fedezhető fel a játékában.

Jusuf Dajic 4

Fejelt egy kapufát, de ezen kívül nem jelentett veszélyt az ellenfélre, igaz, nagyon egyedül hagyták a társai.

A CSERÉK közül Nagy Dániel (5) igyekezett, iparkodott, vitt némi lendületet a játékba, Csobánki Ádám (–) harcosan futballozott.

Kaposvár

Milinte Árpád 4

Kis túlzással le kellett volna kezelnie lábbal Mario Bozsics lövését, rutinos kapus nem kaphat ilyen gólt.

Grúz Tamás 5

Sokat futott, igyekezett lezárni a jobb oldalt.

Petrók Viktor 6 Nehezen lehetett átjátszani, megbízhatóan védekezett.

Zahorecz Krisztián 6

Rutinból megoldotta feladatát, és a gólra váltott tizenegyessel még a mezőny legjobbja címet is kiérdemelte.

Pest Krisztián 4

Még szoknia kell új csapatát, nem értette meg magát a többiekkel, sok labdát eladott.

Dusan Vasziljevics 6

Aktívan kezdett, voltak jó megoldásai, igaz, a második félidőre el-eltűnt a mezőnyben.

Maróti Béla 5

Hasznos futballista, ha védekezni kell, s bizonytalan, ha támadni.

Szakály Péter 5

Szürkébb volt a megszokottnál, tőle alighanem többet várhat edzője. Talán, ha többet vállalkozik, ha bátrabban futballozik…

Pintér Attila 5

Szorgalmasan dolgozott, de jelentős hibaszázalékkal, éppen ezért a teljesítménye is szürkébb volt.

Andre Alves dos Santos 6

Időnként összekuszálta a fehérvári védősort, de hiába játszott veszélyesen, mert a gólhelyzeteivel nagyvonalúan bánt.

Oláh Lóránt 6

Látszik, hogy képzett futballista, veszélyes támadó, de a helyzetkihasználásáért ő sem kap dicséretet – márpedig az ő esetében ez súlyos kritika.

A CSERÉK közül Ribi István (5) sokat futott, s inkább a védekezésre ügyelt, Admir Suljic (–) és Bojan Bozsovics (–) néhány percnyi játékkal nem tudott túl sokat hozzátenni a játékhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik