Pokoli hangulattól tartanak a svédek

BORBOLA BENCE, LIPCSEI ÁRPÁD, IMI MARKOSBORBOLA BENCE, LIPCSEI ÁRPÁD, IMI MARKOS
Vágólapra másolva!
2007.07.29. 10:06
Címkék
Hétfőn érkezik Debrecenbe a 2006-os svéd aranyérmes Elfsborg, kedd este pedig a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a DVSC-TEVAval találkozik. A párharc hajdúsági nyitányát megelőzően a skandináv együttes pályaedzője, Peter Wettergren kutakodott a Loki háza táján.

„Ellenfelünkre akadtunk a Deb recenben” – jelentette ki összegzésként szűkszavúan, de dicsérőleg a stockholmi országos napilap, az Expressen vidéki kiadásában Peter Wettergren, az Elfsborg pályaedzője, miután Björn Bördin technikai vezető társaságában péntek este megtekintette a DVSC-TEVA–Győr (2–0) bajnokit.

A sárga-feketék másodtrénere mindamellett egy arisztokrata eleganciájával és udvariasságával válaszolgatott az újságírói kérdésekre, igazolva a tételt: nem véletlenül „Előkelők” az Elfsborg (egyik) beceneve.

„A Debrecen végig fölényben futballozott a mérkőzésen – fogott részletesebb értékelésbe Peter Wettergren. – A magyar bajnok gyors kontrái jelentették az igazi veszélyt a vendégegyüttes kapujára, a csapat ugyanis olajozottan.é és könnyedén vált át védekezésből támadásba. Értékes tapasztalat az is, hogy játékosai támadásban nyíltan vállalják az egy az egy elleni akciót. A védekezésben viszont nem kockáztatnak, nem érzékeltem, hogy könnyelműsködnének. A labda megtartására törekszenek, az első és a második sorban gyakran paszszolnak körbe, s feltűnt, hogy a támadóharmadot leszámítva zömmel lábhoz megy az átadás, csupán a kiugratások, lyukra futások esetén alkalmazzák az esélypasszt. Még annyit: a bal oldalon roppant ügyes, gyors mozgású, labdabiztos középpályás (Dzsudzsák Balázs – a szerző) szerepelt a debrecenieknél, aki remekül lőtte a labdát a kapu elé. Ha summáznom kell, azt mondom: a DVSC szervezett együttes – nemzetközi mércével mérve is.” A majdnem 40 Celsius-fokos hőségen túl az Oláh Gábor utcai stadion atmoszférája is nyomasztólag hatott a szakemberre.

„Az aréna méreteiből fakadó következményekre fel kell készítenünk a játékosokat. A stadion kicsi és borzasztóan szűk, ennek következtében a szurkolók irgalmatlan nyomás alatt tartják a látogatók futballistáit. Kétségem sincs afelől, hogy kedden a mi labdarúgóinkat is pokoli élményben kívánják részesíteni a debreceni drukkerek.”

Amire a honi edzők a legritkább esetben vállalkoznak, az Wettergrennek magától értetődő volt, nevezetesen: érvekkel alátámasztott választ adni az „...és mi a gyengéjük?” felvetésre.

bekk- és a középpályássor között, valamint a védelem szélein. Ezeken a pontokon meg tudjuk fogni őket, de a lyukakat előbb kell megtalálniuk a szélsőinknek – és persze a passzoknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik