Lesújtana a Hóhér

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2007.07.22. 00:18
Címkék

Noha nem lesz címmérkőzés, magyar idő szerint vasárnap hajnalban nem mindennapi bunyóra van kilátás Las Vegasban. Két korszakos bokszoló, az amerikai Bernard Hopkins és honfitársa, Ronald „Winky” Wright feszül egymásnak.

Már a súlycsoport sem mindennapi. Sem nagyközépsúly, sem félnehézsúly, a kategória a kettő között található, angol mértékegység szerint 170 fontban (77,27 kg) szabták meg a súlyhatárt. A fura lépés valószínű oka, hogy Ronald Wright (51–3–1, 25 K. O.) korábban középsúlyban és nagyváltósúlyban volt világbajnok, de félnehézsúlyban még sohasem bokszolt. Ugyanakkor ellenfele, Bernard Hopkins (47–4–1, 32 K. O.) Antonio Tarver egy évvel ezelőtti legyőzésével a középsúly mellett az utóbbi kategóriában is világbajnoki címig jutott.

„Két élő legenda egy szorítóban” – ezzel a felütéssel harangozta be Oscar De La Hoya mérkőzésszervező a két bunyóst, akiket egyébként nem is kell különösebben bemutatni. A 42 éves Hopkins – nemes egyszerűséggel a „Hóhér” – ezzel az összecsapással megszegi fogadalmát, ugyanis még korábban megígérte néhány hónappal ezelőtt elhunyt édesanyjának, hogy Tarver elleni meccse lesz az utolsó. A mama ugyanis ragaszkodott hozzá, hogy „koros” fia abbahagyja.

Ám a sors másképp akarta: Hopkinst a nehézsúlyú Oleg Maszkajev elleni mérkőzéssel kecsegtették, majd bedobták Roy Jones nevét – akitől 14 (!) évvel ezelőtt vereséget szenvedett. Végül maradt a 36 esztendős Wright. Jermain Taylor, a Bokszvilágtanács (WBC) és a Bokszvilágszervezet (WBO) jelenlegi középsúlyú bajnoka mindkettőjük ellen bokszolt, Hopkinst kétszer verte, Wright ellen döntetlenre végzett. Úgy véli: „Az az érzésem, Winky lesz a győztes…” A fordított alapállású Wright előbb azon füstölgött, hogy a sajtó unalmas bunyósnak tartja őt és ellenfelét, majd kijelentette: „Én készenállok egy parázs összecsapásra, ha ő is úgy akarja.” Hopkins stílszerűen reagált: „Élvezd most az életet, mert a meccsen eljön érted a Hóhér.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik