Fiatalítva is előrelépnének

KERESZTÚRI GYULAKERESZTÚRI GYULA
Vágólapra másolva!
2007.07.22. 00:18
Címkék

Furcsa módon a városi labdarú gó-stadionban tartotta a nyári szünet utáni első összejövetelét a Váci NKSE. A húsz kézilabdázóból álló keretről az első benyomása az lehet az érdeklődőnek, hogy alaposan megfiatalodott Kenyeres József mester társulata. A csapatban még senki sem érte el a harmadik ikszet, minden második játékos utánpótláskorú. Az edző meg is jegyezte: „Drasztikus fiatalításon ment át csapatom, ami lehetővé teszi, hogy stílusunkban a jövő kézilabdáját helyezzük előtérbe. A Vác a korábbinál még dinamikusabb, gyorsabb és szórakoztatóbb játékra törekszik. Ha csak a munkára kell koncentrálnunk, az előző két év kilencedik helyéről előrébb léphetünk.”

Azt már Kapos György elnöktől tudtuk meg, hogy a klub gazdálkodási szisztémáját új alapokra helyezték. Szigorúan a már biztos források alapján kötöttek szerződéseket, az eddigi tartozásokat a további szponzoráció bevételeiből gyorsan rendezni szeretnék.

Egyébként nem volt véletlen az első gyakorlás helyszíne: a lányok a múlt hét végéig futóedzéseken és erősítő tréningeken vettek részt. Július második felétől aztán a váci sportcsarnokban napi két gyakorlás szerepel a programban. Ezek egyhangúságát tesztmérkőzés színesítette július 20-án, amikor a Fradi csarnokában játszott a gólkirálynő Veszeli Judittal felálló csapat. A zöld-fehérek ezt a látogatást 26-án viszonozzák. A mérkőzés után szurkolói ankéton mutatták be a négy új játékost, Gerstmár Szilviát (Dunaferr), valamint a Vasasból érkező Szilágyi Anettet (ő már szerepelt Vácott), Ábrahám Szilviát és Simon Orsolyát, aki a maga 24 évével már a rutinosabb játékosok közé tartozik.

A csapatépítés gondjain segíthetnek a futószalagon következő előkészületi találkozók. Az FTC elleni 26-i hazai felmérő utáni napon kétszer is a váci parkettre lép a Cornexi, majd a hétvégeken a Békéscsabával, a Derecskével és a Vasassal rendezendő, háromszor kétnapos tornasorozat következik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik