Bárdosi aranyérmes

ROSTA VIKTORROSTA VIKTOR
Vágólapra másolva!
2007.06.17. 00:39
Címkék
A 85 kilogrammos kategóriában megvédte Európa-bajnoki címét Bárdosi Sándor a budapesti szumó Európa-bajnokságon.

„Remek csatákat vívtam, kicsit nehezen melegedtem be, de a végére már minden simán ment. Az ilyen versenyekre mindig emlékezni fogok. Ezek számomra a legfontosabb küzdelmek” – értékelt az örömtől kicsattanva Bárdosi Sándor, miután megnyerte a 85 kg-osok döntőjét a 13. szumó Európabajnokságon a budapesti Nemzeti Sportcsarnokban. A korábbi birkózó kiválóság minden mérkőzésén magabiztosan harcolt, és másodszor is a kontinens legjobbja lett, habár az első meccsén némi szerencse is kellett a továbbjutáshoz. A magyar versenyző osztrák és német riválison jutott túl, hogy a döntőben pillanatok alatt legyőzze a bolgár Sztilian Georgievet.

„Sztiliannal már régóta küzdünk egymással mint szumósok, a lelki tényező döntött ezen a meccsen. Ismerjük egymás stílusát és személyiségét, most én bírtam jobban koncentrálni, ezért nyertem” – mondta mostani ellenfeléről a birkózással az idén felhagyó Bárdosi. A második nap egyetlen magyar érmét szerző sportoló érthetően nagyon boldog volt a győzelme után. Ugyanebben a kategóriában Czakó Zoltán az ötödik lett. Már a legjobb nyolc között kiesett az Európa-bajnokság másik magyar esélyese, az óriások között induló, kétmázsás Líbor Dezső. A női nehézsúlyban Kálló Gyöngyi – akitől szintén érmet várt a szakvezetés – csupán ötödik lett.

A kadett korosztályban pénteken Farkas Éva (60 kg) aranyérmet nyert, Varga Botond (60) ezüst-, Hlavati Dániel (80), Szelp Dénes (100), Nemes Dávid és Varga László (mindkettő +100) bronzérmes lett. A juniorok mezőnyében Barta Péter (115) győzött.

Vasárnap a csapatversenyek és az abszolút kategória résztvevői mérkőznek meg egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik