Mégsem kell külföldön játszania a dán labdarúgó-válogatottnak?

Vágólapra másolva!
2007.06.11. 22:51
Hírügynökségi értesülések szerint mégsem kell az országhatárokon kívül játszania hátralévő meccseit a dán labdarúgó-válogatottnak. Bár az eredeti döntés szerint Koppenhágától legalább 250 kilométernyire kellene pályára lépnie hazai meccsein Morten Olsen csapatának, az UEFA úgy döntött, ha kicsit közelebb van megfelelő stadion az országhatáron belül, arra ők is áldásukat adják.
Michael Gravgaard állította meg a Fandelt megtámadó szurkolót
Reuters
Michael Gravgaard állította meg a Fandelt megtámadó szurkolót
Michael Gravgaard állította meg a Fandelt megtámadó szurkolót
Reuters
Michael Gravgaard állította meg a Fandelt megtámadó szurkolót

Nagy botrányt kavart a Dánia-Svédország meccs 89. perce. Herbert Fandel, a találkozó német játékvezetője kikocogott asszisztenséhez, majd a tizenegyespontra mutatott, és kiállította a hazaiaktól Christian Poulsent.

A visszajátszások világosan megmutatták, hogy Markus Rosenberg nem sokkal korábban azért terült el a földön, mert a Sevilla középpályása megütötte őt, tehát jogos volt a BL-döntőt is dirigáló Fandel ítélete.

Nem így vélte azonban egy erősen ittas dán szurkoló, aki elégtételt akart venni a sípmesteren, és csak a közbelépő védőnek, Michael Gravgaardnak köszönhető, hogy nem találta telibe. Fandel mindenesetre így is véget vetett a mérkőzésnek.

Az eset után várható volt, hogy az UEFA csúnyán megbünteti a dánokat. Az, hogy a svédek 3-0-val megkapják a három pontot, borítékolható volt, akárcsak az, hogy Christian Poulsent három meccsre eltiltották.

A szövetség azonban kötelezte a dán csapatot arra is, hogy Koppenhágától legalább 250 kilométeres távolságra játssza a következő négy meccsét. Ez – az ország méretét és a nemzetközi mérkőzésekre alkalmas stadionok elhelyezkedését tekintve – azt jelentette, hogy a dán válogatott kénytelen lesz az országhatáron kívül játszania a következő meccseit.

A dán hírügynökség, a Ritzau információi szerint azonban az UEFA „kegyet gyakorolt”, és lehetséges, hogy a dán csapatnak mégsem kell a határokon túlra vándorolnia.

„Amennyiben a kijelölt 250 kilométeres távolságnál kicsit közelebb találnak megfelelő stadiont Dániában, ott rendezhetik a meccseket” – áll a Dán Labdarúgó-szövetségnek (DBU) küldött UEFA-üzenetben. Azt viszont nem lehet tudni, mit jelent az UEFA-nál a „kicsit közelebb”…

Az európai szövetség azt a döntését nem változtatta meg, hogy a dánoknak a következő meccsüket zárt kapuk mögött kell játszaniuk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik