Tizenkilenc mérkőzéssel folytatódik az Európa-bajnoki selejtező-sorozat

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2007.06.06. 08:03
A szombati huszonegy összecsapást követően szerdán tizenkilenc mérkőzéssel folytatódik, illetve kerül közelebb a végkifejlethez az Európa-bajnoki selejtező-sorozat. A mérkőzések közül ki kell emelnünk a világbajnoki címvédő olaszok litván vendégjátékát, valamint az előző játéknapon meccs nélkül maradt angolok észtországi fellépését. A Várhidi Péter szövetségi kapitány irányította magyar válogatottnak Norvégiában kellene helyrehozni a Görögországban elvesztett renomét, de legalább egy mérkőzéssel közelebb kerülni az európai középcsapattá váláshoz. A játékerőket elnézve a nap rangadóját Horvátországban rendezik, ahol a házigazdák Oroszországot fogadják.
A lengyel válogatott szövetségi kapitánya, Leo Beenhakker szemrevételezi a terepet és csapatát Jerevánban az edzés előtt
A lengyel válogatott szövetségi kapitánya, Leo Beenhakker szemrevételezi a terepet és csapatát Jerevánban az edzés előtt
A lengyel válogatott szövetségi kapitánya, Leo Beenhakker szemrevételezi a terepet és csapatát Jerevánban az edzés előtt
A lengyel válogatott szövetségi kapitánya, Leo Beenhakker szemrevételezi a terepet és csapatát Jerevánban az edzés előtt

Kezdjük rögtön a saját csoportunkkal és azon belül is mindjárt a mieink mérkőzésével. Ellenfelünk, Norvégia szombaton lehengerlő játékkal Máltát verte otthon 4-0-ra, előtte Moldova ellen nyertek 2-0-ra pályaválasztóként, de a bosnyákoktól kikaptak 2-1-re. A magyarok utóbbiakat verték idegenben, de Máltán kikaptak, miként a norvégok is simán jobbnak bizonyultak nálunk - 4-1-re! - a Megyeri úton.

Az északiaknak mindenképpen kell a három pont, hogy versenyben maradjanak a továbbjutásért vívott harcban, nekünk inkább az önbecsülésünknek tenne jót, már az egy pont is. Igaz, a honlapunkon szavazó olvasóink döntő hányada, 48 százaléka meglepetést és vendéggyőzelmet szimatol és csak 32 százalék véli úgy, hogy a biztos norvég győzelmet nem tudjuk megkérdőjelezni.

A csoportban élen álló görögök a Moldova elleni papírforma győzelemmel növelhetik előnyüket, míg a bosnyákok pontszámban beérhetik a második helyen álló törököket, ha otthon legyőzik Máltát. Igaz ez a norvégokra is, amennyiben ellenük három ponttal gazdagoknak.

Szavazás

Mit vár az oslói norvég-magyartól?

Írja be az itt látható számot!
Az A-csoportban Kazahsztán második győzelmére készül, amennyiben legyűrik az idegenben eddig pont és gól nélküli azerieket. A csoportelső, hétvégén Azerbajdzsánban győztes lengyelek tovább növelhetik előnyüket, ha nyernek Örményországban is. Utóbbiak eddig otthon két meccsen csak egy pontot gyűjtöttek be. A finnek a hétvégi szerbek elleni otthoni vereséget feledtetnék a belgák legyőzésével, a mérkőzés tétje: ki marad versenyben a portugálok és a szerbek mögött, illetve velük a még továbbjutást jelentős második helyért.

A B-csoportban az olaszok és a franciák is nyertek szombaton, ahogy akkor, úgy szerdán is előbbiek idegenben, utóbbiak hazai pályán játszanak, a győzelem reményében. A skótok Feröer-szigetek idegenbeli legyőzésével tarthatják velük a lépést.

A D-csoportban egy találkozót rendeznek, Németország a szlovákokat fogadja. A még veretlen, majdnem hibátlan házigazdák szombaton San Marinót mosták le, a szlovákok aligha tréfálják meg őket.

Az E-csoportban találjuk a nap rangadóját, az oroszok Horvátországba látogatnak. A házigazdák otthon még hibátlanok, miként az oroszok idegenben. Oroszországból a horvátok 0-0-lal jöttek el. A továbbjutásért folytatott küzdelemben minden pontnak óriási jelentősége van. Hiszen pályára lépnek a brazilokkal barátságos mérkőzésen majd’ egy hete 1-1-s döntetlen játszó angolok, akik Észtországba utaznak. A két nagy előtt jelenleg továbbjutó helyen álló Izrael Andorra idegenbeli legyőzésével folytathatja eddigi bravúros szereplését.

Az F-csoportban a spanyolokra is egy idegenbeli fellépés vár, igaz a Liechtenstein elleni mérkőzésnek inkább csak a gólkülönbsége érdekes, mintsem a végeredménye, mert az igencsak egyértelmű. A szombati, félbeszakadt dán-svéd találkozót követően mindkét északi gárdának pályára kell lépnie: előbbiek Lettországba utaznak, utóbbiak Izlandot fogadják.

A G-csoportban a csoportelső románok a várakozásoktól messze elmaradóan szereplő, hat meccsen négy pontot gyűjtő szlovénokat fogadják. Amennyiben Bulgária otthon legyőzi a fehéroroszokat, akár meg is előzheti a most még második hollandokat. A csoport a Luxemburg – Albánia mérkőzéssel lesz teljes.

A-CSOPORT:
Kazahsztán - Azerbajdzsán
Örményország - Lengyelország
Finnország - Belgium

B-CSOPORT:
Feröer-szigetek - Skócia
Litvánia - Olaszország
Franciaország - Grúzia

C-CSOPORT:
Norvégia - Magyarország
Bosznia-Hercegovina - Málta
Görögország - Moldova

D-CSOPORT:
Németország - Szlovákia

E-CSOPORT:
Andorra - Izrael
Horvátország - Oroszország
Észtország - Anglia

F-CSOPORT:
Svédország - Izland
Lettország - Dánia
Liechtenstein - Spanyolország

G-CSOPORT:
Bulgária - Fehéroroszország
Románia - Szlovénia
Luxemburg - Albánia
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik