Falco: visszavágás

Ch. Gáll András, horváth zoltánCh. Gáll András, horváth zoltán
Vágólapra másolva!
2007.05.21. 10:32
Címkék
Egy félidőn át tartotta – úgyahogy – a lépést a Körmend a centerét vesztő Falcóval, aztán viszont már nem lehetett megállítani a szombathelyi lavinát. Döntés szerdán a körmendi katlanban.

A végkimerülésig tartó vasi derbi a hiányzókról szólt: a hazaiak a karizomszakadást szenvedő fehérorosz centert, Mikalaj Aliakszejevet nélkülözték, DuJuan Wiley, a másik – amerikai – középjátékos bokaficammal, Winsome Frazier talpsérüléssel játszott. Odaát Marqus Ledoux és Fodor Márton hiányzott, no meg sok-sok millió forint a költségvetésből, de Körmenden ezt már megszokták…

Amiből viszont mindkét oldalon volt bőven, az a harci szellem és az akarás – amely a csaknem négyezres közönségre is átragadt.

A Falco kezdett jobban, főleg Frazier duplájának, triplájának és büntetőinek köszönhetően. A hazai gólzsák, Kálmán László a nyolcadik percben szerezte első pontjait – büntetőből –, majd erre a csereként beállt Borszéki Csaba gyorsan rátett egy hármast, s 22–11-nél Sabáli Balázsnak muszáj volt kikérnie első idejét. Használt is a fejmosás, az önbizalomtól duzzadó Ferencz Csaba pillanatok alatt betermelt hét pontot, Leslie is egyet, s 22–19-nél mindjárt halkabb lett a fekete-sárga publikum.

A folytatásban Chauncey Leslie szép kosárral csökkentette a vendégek hátrányát, de csak látszólag, mert Bognár játékvezető támadóhibát fújt, mire a közönség körmendi illetőségű fertálya le akarta bontani a vadonatúj szombathelyi sportcsarnokot. Aztán az Iowa Egyetem egykori sztárja szabályosan is elkapta a fonalat, s 32–31-re felhozta csapatát. Amikor Kálmán közeli kosarát diadalmas üvöltéssel ünnepelte, egy centiről beleordítva örömét Leslie arcába, a bírók technikait ítéltek a szombathelyi bálványnak. Na, erre megint több helyen leomlott a pályát szegélyező palánk, de szerencsére végül mindenki maradt ott, ahová való: a nézők a lelátón, a játékosok a parketten.

A harmadik etap elején Leslie először juttatta vezetéshez a vendégeket (44–45), de jött Kálmán három triplája, s ezzel padlóra is került a Körmend. A negyed végére Gráczer Zsolt szédületes hármasa tett pontot (72–54). Az utolsó negyed izgalmait Mujanovics Samir és Vavra Péter kipontozódása tovább csökkentette, s a szombathelyieknek csaknem teljes egészében sikerült a visszavágás a múlt vasárnapi megalázó, negyvenpontos hazai vereségért. Szerdán Körmenden – akármi is az eredmény – befejeződik a vasi csata. A pártatlan néző számára – ha van ilyen – sajnos…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik