Megbotlott a bajnok

KÁROLYI TIBORKÁROLYI TIBOR
Vágólapra másolva!
2007.05.11. 23:36
Címkék

Lendületesen kezdett a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC, de hamar összekapta magát a Cornexi, és jól védekezve előnyre tett szert már a félidő elején. Balogh Beatrix, Sonata Vijunaité, majd Szrnka Hortenzia vitte a hátán a hazai csapatot, egymástól átvéve a góllövés feladatát.

Nem találták a ritmust a Rába-partiak, nem volt vezére a vendégcsapatnak, hiszen Görbicz Anita is visszafogottabban kézilabdázott, heteseket is rontott. Jellemző volt a mérkőzésre, hogy míg a hazaiaknál Szrnka kilenc perc alatt öt gólt dobott, addig az ETO egy kilencperces gólcsend után csak kettős emberelőnyből tudott eredményes lenni.

Magabiztos hazai vezetéssel fordultak a csapatok, s nem változott a játék képe a második félidő elején sem. Ebben az időszakban Krisztina Triscsuk tolta a Cornexi szekerét – három gólt szerzett –, Fekete Csilla védéseivel segítette együttesét, míg Balogh egyszerűen ellenállhatatlan volt: 45 perc játék után tíz gólnál tartott. Védekezést váltott a Győr, a négy kettes formáció révén többször labdát lopott a vendégcsapat, és a sorozatos hétméteresek révén (Temes Bernadett négy büntetőt értékesített rövid időn belül) annyit azért elért, hogy nem dőlt el idő előtt a rangadó. Az eredményt viszont már nem tudta megfordítani az ETO, a Cornexi nagyszerűen játszva teljesen megérdemelt győzelmet aratott utolsó hazai bajnoki meccsén, még úgy is, hogy Tápai Szabina húsz perccel a vége előtt sérülés miatt kiszállt a játékból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik