Lépéselőnyben a Szeged

SIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁNSIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.05.02. 23:05
Címkék
Az egyik csapat harmadik győzelemig tartó bajnoki elődöntőben a Pick-Szeged fordulatos, jó színvonalú csatában szerezte meg második sikerét a Dunaferr ellen, és összesítésben 2–1-re vezet.

A paprikás hangulatú második, újvárosi mérkőzésen nyert a Dunaferr, és ezzel összesítésben 1–1-re alakította az elődöntő három győzelemig tartó párharcát a Pick Szeged ellen. A két csapat amúgy is forró légkörű küzdelmet vív, ám a Dunaferr-csarnokban Danijel Andjelkovics piros lapos kiállítása miatt túlságosan is felhevült a levegő, olykor elszabadultak az indulatok.

A szerdai mecs előtt aztán mindkét edző arról beszélt Szegeden, hogy sportszerű, korrekt játékra utasította csapatát, mert nem tenne jót a bajnoki elődöntőnek, ha a küzdelem a végsőkig eldurvulna, és a légkör elmérgesedne.

Az újvárosiak terve az volt, hogy ott folytatják, ahol legutóbb a saját csarnokukban abbahagyták, ezért bátran és lendületesen kezdtek. Főleg Iváncsik Tamás, Törő Szabolcs és Császár Gábor remek lövéseivel gyűlt meg a baja a torokgyulladásából felépülő Puljezevics Nenadnak (6–7). A szegediek közül Ilyés Ferenc sorozatban három gólt lőtt, emiatt a Dunaferr kapust cserélt. Ám Mikler Roland sem védett jobban, mint Richard Stochl, ezért Imre Vilmos edző néhány perc elteltével visszaküldte a kapuba a szlovák válogatott játékost.

A szegedieknél Ilyés mellett Milorad Krivokapics is kitűnő formában játszott, pontosan lőtt, és nagyszerűen hozta helyzetbe társait. Védekezésben Herbert Gábor, Bajusz Sándor és Ratko Djurkovics alkotta a Pick belső magas falát, amely mögött többször bravúrosan védett Puljezevics. Időkéréssel és cserékkel sem tudta felrázni, felfrissíteni csapatát Imre Vilmos, akinek csalódottság látszódott az arcán 14–9-nél. Játékosai a biztató kezdés után sorozatban rontották el támadásaikat, védekezésük szinte hatástalanná gyengült, és a Pick akkor lőtt gólt, amikor akart. A szépségbe belehaló, olykor fölöslegesen trükköző újvárosiak ritkán kerültek lövőhelyzetbe, ráadásul a ziccereiket is kihagyták.

Senki sem tudta megállítani Krivokapicsot és Ilyést, mégsem nőtt a Szeged előnye, mert védekezésben a hazai gárda nem talált ellenszert Törő lerohanásaira, valamint Grebenár Gábor és Peter Kukucka lövéseire. Faragott csapata hátrányából Szasa Djukics, majd újra Törő és Zubai Szabolcs csillogtatta pompás lövőtechnikáját (17–17). Puljezevics helyére Szente Gábor állt, akit kínai figurából lőtt góllal avatott fel Kukucka, miközben Bajusz és Krivokapics büntetőt hibázott, valamint a többi szegedi sem tudta áttörni a mozgékonyabbá, erőszakosabbá váló újvárosi védőfalat (18–19). A fordulat feltüzelte a hazaiakat, akik igyekeztek érvényesíteni nagyobb rutinjukat, valamint megpróbálták kihasználni, hogy több klasszis cserejátékosuk vár bevetésre (22–20).

Vladan Matics edző visszaküldte a kapuba Puljezevicset, aki alaposan felkészült az újvárosiak lövőrepertoárjából. A temérdek taktikai szabálytalanság és a sok durva belemenés miatt főleg az újvárosiak bűnhődtek, sok kiállítást és hétméterest ítéltek ellenük. A szegediek sorozatban lőhették büntetőiket, és a második félidőben jobban védő Stochl kapus ezekkel szemben tehetetlen volt. Az újvárosiak becsülettel és nagy szívvel küzdöttek, de olykor balszerencséjük volt – a hajrá 26–25-nél kezdődött. A temérdek kiállítással és hétméteressel tarkított csata döntő mozzanata volt, hogy Bajusz belőtte a heteseket, a Dunaferrnek pedig már nem maradt ereje a felzárkózásra (28–25). A végjátékban egész pályán letámadott a vendégegyüttes, de ezzel sem ért el eredményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik