Újváros: átlövésből kellene sok gólt dobni

Összeállította: SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY, VITOS GYÖRGYÖsszeállította: SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY, VITOS GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.04.27. 23:13
Címkék
A három győzelemig tartó férfi bajnoki elődöntőben pénteken a második összecsapások következnek. A Pick-Szeged Dunaújvárosban sem lesz esélytelen, ugyanakkor a PLER-Airport otthon sem bizakodhat a címvédő MKB Veszprém ellen.

A Szeged és a Veszprém egy aránt gond nélkül nyerte meg a három győzelemig tartó elődöntő első összecsapását a Dunaferr, illetve a Lőrinc-Tromos ellen. A második találkozók közül persze az újvárosi csata lesz az izgalmasabb, hiszen a veszprémiek gyakorlatilag csak edzőmérkőzéseket játszanak vetélytársukkal, amelytől dicséretes eredmény az elődöntőbe jutás. Újabb sérülés nehezítette a héten a szegediek fogadására nagy erővel készülő Dunaferr helyzetét. Ezúttal azonban nem valamelyik újvárosi játékost, hanem a gárda edzőjét, Imre Vilmost érte baj. Otthoni munkavégzés közben ugyanis megemelte magát a tréner, és emiatt erősen hasogat a dereka. A lumbágós panaszok miatt a dunaújvárosi kórházban infúziós kezelést, valamint fájdalomcsillapítókat kapott. Pillanatnyilag öszszeszorított foggal arra készül, hogy pénteken ott lesz tanítványai mellett a kispadon.

,,Nagyon erős vetélytárs fogadására készülünk, ezért háromesélyesnek tartom a találkozót – vélekedett az újvárosi mester. – Korábban is az volt a célunk, hogy legalább egy meccset nyerjünk a Szeged ellen, s erre most van a legjobb esélyünk. Minél tovább nyitottá szeretnénk tenni a párharcot, s ehhez okulnunk kell a szegedi összecsapás tapasztalataiból. Sokkal jobb átlövőteljesítményre és hatékonyabb gyorsindításos játékra lesz szükségünk a sikerhez. A Szeged védekezése borzasztó erőszakos, ezt kell valahogyan áttörnünk. Peter Kukucka felépült sérüléséből, s az ő visszatérésével szélesedhet, színesedhet repertoárunk.”

Az is nyilvánvaló a bajnokság eddigi mérkőzései alapján, hogy a Dunaferrnek is erőssége a védekezés, amelynek tengelyében Rosta Miklós és Kemény József áll, valamint újra fontos lehet Richard Stochl bravúros védéssorozata. A Pick elleni sikerre viszont csak akkor lehet esélye a hazai együttesnek, ha Szegeden jól játszó szélsői (Iváncsik Tamás, Törő Szabolcs) mellett átlövői is gólerősebben kézilabdáznak.

A szegediek ügyvezető elnöke, Lele Ambrus azt emelte ki, hogy csapata kellő tisztelettel készült az otthonában igen összeszedett és jól motivált Dunaújváros elleni összecsapásra, amely koránt sincs még lefutva. Szavait megerősítette Vladan Matics edző is, aki már a szegedi csata (30–21) után kijelentette, hogy együttese mindössze egy lépést tett a fináléba kerülésért, és a következőt pénteken kell megtennie.

„Nekünk a bajnoki aranyérem megszerzése a célunk, és ehhez a Dunaújvárosban vívott mérkőzéseken át vezet az út – mondta Vladan Matics. – Nagyra becsülöm Imre Vilmos kollégám csapatépítő munkáját, valamint tudom, hogy fiatal együttese a végsőkig feltüzelve akar bizonyítani, csakhogy ezzel a PickSzeged ugyanígy van. Ha a védekezésünk olyan hatékony lesz, mint legutóbb, valamint javítunk támadásaink befejezésén, idegenben is nyerhetünk.”

Torokgyulladása miatt két napot kihagyott a válogatott Puljezevics Nenad kapus, aki legutóbb fergetegesen védett, s várhatóan pénteken is pályára tud lépni. Milorad Krivokapics és Herbert Gábor kisebb izomsérülése sokat javult, ezért ők is vállalják a meccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik