Szegedi aranyálmok

Összeállította: SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY, VITOS GYÖRGYÖsszeállította: SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY, VITOS GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.04.21. 23:46
Címkék
A bajnoki elődöntő három győzelemig tartó párharcát a Tisza partján kezdi a PickSzeged és a Dunaferr. Az öszszecsapás esélyese a hazai gárda, de az újvárosiak meglepetésre készülnek.

A szegediek Dunaferr elleni hengere 2003-ban indult be, azóta a 14 bajnoki meccsből tizenkettőt nyert meg a Pick – bármelyik pályán is szerepeltek. A legutóbbi újvárosi mérkőzésen azonban súlyos fiaskóval (32–22) zártak a szegediek, s edzőváltásuknak (Zoran Kurtes helyére a gárda addigi balszélsője, Vladan Matics ült le) ez volt az egyik fontos oka.

Lele Ambrus, a szegedi klub elnöke szerint az ősszel senki sem kapta fel a fejét, amikor a Pick 33–23-ra megleckéztette Szegeden a Dunaferrt, annál nagyobb meglepetést keltett a „visszavágó”, amelyért most nemes bosszút kíván állni a Pick.

„Mégpedig nem csupán a szombati meccsen, hanem az elődöntő három győzelemig tartó párharcában is, amelyet minél előbb szeretnénk befejezni” – mondta Lele Ambrus, aki a klub többi vezetőjével és szponzorával együtt elvárja a Szegedtől a fináléba kerülést, valamint azt sem titkolta, hogy az aranyérem megszerzése a gárda végső célja. Vladan Matics edző hozzáfűzte: „Nem becsüljük le az Újvárost.

Felhívtuk csapatunk tagjainak figyelmét, hogy szívvel, hittel és akarattal csatázzanak, mert a Dunaferr ugyan fiatal, de erős vetélytárs. Igaz, mi is nagyon vágyunk a sikerre, és ennek megfelelően készültünk a párharcra. Hosszú volt a háromhetes bajnoki szünet, de legalább volt időnk az erőnléti és a taktikai munkára. Ott szeretnénk folytatni, ahol a Veszprém legyőzésekor abbahagytuk.”

A szegediek közül senki sem bajlódik súlyos sérüléssel, de Milorad Krivokapics fájlalja a derekát, Herbert Gábor pedig combizomhúzódással bajlódik. A februári dunaújvárosi meccsen szinte minden összejött a hazaiaknak, akik eksztázisban játszva leiskolázták a Picket, s ezt a játékukat szeretnék állandósítani a rájátszásban.

„Tisztában vagyunk vele, hogy ellenfelünk az esélyesebb, de kellemes meglepetést szeretnénk szerezni szurkolóinknak – mondta Imre Vilmos, az újvárosiak trénere. – Az elmúlt hét végén csapatom Balatonfüreden a Veszprém ellen elveszítette a Magyar Kupa-döntőt, ám nem vallott szégyent, s úgy tűnik, nyertem egy magabiztosabb, nagyobb hittel játszó gárdát. Ez reményt ad a bajnoki folytatásra is, hiszen fináléba szeretnénk jutni.

Az alapszakaszban szélsőséges eredmények születtek, tízgólos vereségünket, aztán pedig győzelmünket is túlzottnak érzem. Sportszerű, férfias csatát várok.” Az MK négyes döntőjében Imre Vilmos szerint is bebizonyosodott, hogy már támadásban sem egyszemélyes csapat a Dunaferr, ugyanis összeérett belső hármasa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik