Öltözői rendteremtés

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, MOLNÁR JÓZSEFA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, MOLNÁR JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.04.15. 00:19
Címkék

Az a múlt héten kiderült, hogy Fehérvárott nem jó idős, tapasztalt futballistának lenni, a klub vezetősége ugyanis a csapat két rutinos labdarúgóját, Kuttor Attilát és Horváth Ferencet állítólag a kora (és gyengébb teljesítménye) miatt tette ki a Tatabányára utazó keretből. A másik oldalon Tornyi Barnabás vezetőedző és Török József igazgató szigorával ismerkedhetett meg a kiesés ellen küzdő együttes az elmúlt napokban: talán éppen azért tanácsolták el először a felnőttgárda öltözőjéből, majd pedig az egyesületből Vojiszlav Bakracsot, hogy megmutassák, bár lassan a másodosztályú bajnokságra kezdhet el készülődni a Bányász, a szakmai stáb azért továbbra is megköveteli a fegyelmet.

A Tatabánya–Fehérvár öszszecsapás első félidejének játékát látván kijelenthetjük: lehet, hogy mindkét fél vezetői bekeményítettek, a csapatok teljesítményén mégsem tudtak javítani, a futballisták jobbára csak kínlódtak a pályán. Alig akadt említésre méltó megmozdulás, élvezni pedig végképp nem lehetett a mérkőzés első negyedóráját. A tatabányai kapuba visszatérő montenegrói Vukasin Polekszics vélhetően meg is lepődött, hogy valaki – esetünkben Juszuf Dajics – képes volt eltalálni a kaput, talán ezért sem vetődött a lassú labdára, amely végül a kapujában kötött ki.

A vendégek vezetését követően néhány, addig értékelhetetlen produkciót nyújtó tatabányainak talán eszébe jutott Bakracs esete, ezért megemberelte magát, nehogy arra a sorsra jusson, mint a légiós. Továbbá az is motiválhatta a hazaiakat, hogy jól tudták, ha ezt az összecsapást nem nyerik meg, már-már menthetetlenné válnak. Tornyi Barnabásék már a szünetben elkezdhették szervezni a gárda nyugat-magyarországi túráit, ugyanis az első 45 perc hajrájában Juszuf Dajics megszerezte a maga és a Fehérvár második gólját, reménytelen helyzetbe hozva ezzel a hazaiakat.

A szünetben Török József leballagott a lelátóról, és elindult az öltözőfolyosó felé…

Ennek meglett a hatása: a Tatabánya a második 45 perc elején tizenegyesből szépített, és Vámosi Csaba gólja után is tovább rohamozott, aminek meglett az eredménye: a sokadik helyzetéből Dorge Kouemaha megszerezte a hazaiak második gólját. A Bányász a 70. percben, Vámosi Csaba kiállítása után tíz emberrel sem adta fel, és az utolsó pillanatokban a csereként beálló Juan Pérez fejesével fordított, és 3–2-re megnyerte a találkozót.

Már-már hihetetlen fordulat: a második félidőben rendkívül magabiztosan játszott a Tatabánya, mintha nem is lett volna kétgólos hátrányban. Talán a játékosok is úgy érezték, a vereség kiesést jelent, ezért óriási elánnal támadtak, és ennek meg is lett az eredménye. A közönség vastapssal köszönt el a Tatabányától, és az öröm pillanataiban bizony kevesen gondoltak arra: ha ez a csapat így is tud futballozni, vajon mi történt vele az első félidőben?

Na és Vojiszlav Bakracs esete miatt kérdezhettük: valóban csak olyan ártatlan szavak hangzottak el ügyvezetői részről az öltözőben?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik