A szabadrúgások mesterei

BENKŐ GÁBOR, VAJDA GYÖRGYBENKŐ GÁBOR, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.04.13. 00:16
Címkék
Érdekes találkozóval indul a Borsodi Liga 24. fordulója. Péntek este ugyanis a Vasas az Újpestet fogadja a Fáy utcában. Az egyik oldalon Kenesei Krisztián, a másikon Tisza Tibor lehet a főszereplő.

Kétségtelenül a honi mezőny két legjobb szabadrúgáslövője találkozik péntek este egymással. Kenesei Krisztián és Tisza Tibor is kiválóan ért a pontos, ravasz rúgásokhoz.

Kenesei Krisztián legfőbb erénye az, hogy mestere a nyesésnek. A tizenhatos környékéről bármelyik pozícióból képes úgy megrúgni belső csűddel a labdát, hogy a kapusnak ne legyen esélye. Leginkább az különbözteti meg őt e tekintetben Tisza Tibortól, hogy nemcsak a felső sarkokat célozza meg, hanem kiválóan pörgeti a labdát a földre, az alsó sarkok irányába is. Különbség még köztük, hogy Kenesei Krisztián „fejben” kicsit erősebb, elvállalja a tizenegyesrúgásokat is, s talán valamivel jobban összpontosít újpesti ellenfelénél.

Persze Tisza Tibornak is vannak erényei, amelyekkel Kenesei Krisztián fölé nőhet. Ez elsősorban a lövőerő, hiszen az Újpest támadója gyakorta végez el szabadrúgásokat 30 méteres távolságból is. Ám mégsem emiatt rettegnek tőle a kapusok, hanem azért, mert éles szögből, a balösszekötő helyéről, az alapvonaltól 18 méterre remekül rúgja a labdát a rövid felső sarokba. Ezt Végh Zoltán (MTK), Csernyánszki Norbert (DVSC) és Sebők Zsolt (FC Fehérvár) is megerősítheti, hiszen mindhárom kapusnak rúgott már gólt erről a területről Tisza Tibor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik