Internazionale – gyönyörűséges álom

SZ. E. M.SZ. E. M.
Vágólapra másolva!
2007.04.02. 10:34
Címkék

Marco Materazzi, az Internazionale védője szerint azért kritizálják sokan a kék-feketéket, mert a Juventus kizárásával és a Milan pontlevonásával nincs igazi vetélytársuk az olasz bajnokságban.

„Egyesek azzal támadnak minket, hogy az idén ölünkbe hullik a scudetto, de azt hiszem, ha sikerülne száz pontot szereznünk, akkor végleg elhallgatnának a kritikusaink – mondta a világbajnok hátvéd, majd arról is beszélt, hogy ellenfeleik jövőre sem jelentenek majd veszélyt rájuk. – Úgy érzem, jelenleg három-négy év előnyünk van a legnagyobb riválisainkkal szemben. Ha mindenki olyan szorgalommal dolgozik, mint az idén, akkor további jelentős eredményeket érhetünk el a jövőben.”

A hátvéd vasárnap is örülhetett, mert csapata a bajnokság harmincadik fordulójában az egykor szebb napokat is látott Parma elleni 2–0-s győzelemmel egy újabb lépéssel került közelebb a rekordhoz.

A gól nélküli első félidő után a három védő által közrefogott brazil Maxwell szerezte meg a vezetést a milánói klubnak, majd az argentin Hernán Crespo duplázta meg a hazaiak előnyét – az Inter ezzel már húsz ponttal vezet a második helyezett Roma előtt. A százas álomhatár eléréshez a Serie A-ban veretlen kék-feketéknek még huszonegy pontot kell gyűjteniük a hátralevő kilenc fordulóban. A vasárnapi diadal Roberto Mancini számára is különlegesen fontos volt, mivel az Internazionale edzője a századik győzelmét aratta a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik