Csak egy félidőnyi futball

A mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, MÓCZÁN ZOLTÁNA mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, MÓCZÁN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.04.01. 00:45
Címkék
Alacsony színvonalú mérkőzésen nehezen nyert az Újpest a Pécs otthonában. Két sorozat is megszakadt: a lila-fehérek csaknem tíz éve után győztek Baranyában, Herbert Roland kapujába pedig először találtak be a tavasszal. Egy széria tovább él: az Újpest öt mérkőzés óta nem lőtt akciógólt.

Pécsett alig több mint egy félidőt volt játékban a labda szombat délután. Lemértük: 48 percet és 27 másodpercet futballoztak a csapatok ezen a találkozón, amely csaknem 95 percig tartott. A találkozó majdnem felében állt a játék…

Ha csak a statisztikai adatokat nézzük, ennek tulajdonképpen okát sem találjuk, hiszen nem volt kimagaslóan magas a szabálytalanságok vagy éppen a szögletek száma. Ráadásul az Újpest csak tizennyolc percig törekedett a mérkőzés lassítására, Vaskó Tamás fejesével ugyanis csak a hajrában került előnybe a vendégcsapat. Bosszantó volt, hogy ezen a meccsen is – csakúgy, mint az átlagos honi találkozókon – hosszúra nyúltak az ápolások, és a bedobásokat vagy szabadrúgásokat sem siették el a játékosok. Pedig az újpestiek az első félidőben bizonyították, hogy ha kicsit felpörgetik a játékot, veszélyesek lehetnek a pécsiekre. Egy alkalommal például Sándor György gyorsan hozta játékba a labdát szabadrúgás elelvégzésekor, s Tisza Tibor kissé meg is kavarta a pécsi védelmet. De a mérkőzés első felében unalmas volt a mérkőzés akkor is, ha játékban volt a labda.

Szünet után az Újpest igyekezett is gyorsítani, és úgy tűnt, ez megfogja a Pécset. A csereként beálló Kovács Zoltán és Kiss Zoltán új lendületet adott a csapatnak. A lelkesen küzdő hazaiak ellen mégsem valamely szép akció végén volt eredményes az Újpest, hanem szögletet követően. Ezzel véget ért Herbert Roland sorozata, először került a labda ezen a tavaszon a kapus hálójába, 434 perc után talált be ellenfél a Pécs kapujába. A lilák is véget vetettek egy szériának: 1997. május 14. után először győztek Baranyában. Ehhez még az is elég volt, hogy csak egy félidőnyit futballozzanak. Azon azért érdemes elgondolkodnia az újpesti szakmai stábnak, hogy a csapat az első tavaszi meccs óta nem lőtt akciógólt – ez a sorozat továbbra is él.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik