Steven Gerrard mentette meg az angol focisták becsületét

Vágólapra másolva!
2007.03.28. 23:47
Steven Gerrard vezérletével nyert az angol labdarúgó-válogatott idegenben Andorra ellen Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen az E csoportban. A Liverpool középpályása két gólt lőtt, míg a David Nugent első válogatott meccsén megszerezte első gólját.
Steven Gerrard öröme
Reuters
Steven Gerrard öröme
Steven Gerrard öröme
Reuters
Steven Gerrard öröme

Az angol csapatnak mindenképpen nyernie kellett, ahhoz Andorra ellen idegenben, hogy maradjon esélye a 2008-as Európa-bajnokságra való kijutásra. Ez nem csupán a játékosoknak volt fontos, hanem Steve McClaren szövetségi kapitánynak is, akit szinte biztos, hogy elküldtek volna a „háromoroszlánosok” kispadjáról, ha nem Anglia nem gyűjti be a kötelező három pontot.

A hazaiak azonban az első félidőben nagyon jól tartották magukat, a csapatok gólnélküli döntetlennel vonultak a szünetre.

A második félidőben azonban „helyre állt a rend", érkezett Steven Gerrard, aki ezen az estén szinte egyedül mentette meg az angolokat.

Az ötvennegyedik percben Wayne Rooney játszott a liverpooli klasszis elé, aki megszerezte a mérkőzés elő gólját, és megtörte a vendégek szeptember óta tartó gólcsendjét, már ami a selejtezőket illeti.

Gerrard és az angol csapat sem elégedett meg ennyivel, és a hajrához közeledve a középpályás ezúttal Jermain Defoe passzát váltotta gólra.

Az utolsó percben aztán Steve McClaren csapata megadta a kegyelemdöfést is Andorrának, hiszen Jermain Defoe lövése után a hazaiak kapusáról a gólvonal felé csorgó labdát David Nugent vágta a hálóba. Az angol másodosztályban szereplő Preston támadója első válogatottsága alkalmával megszerezte első gólját is címeres mezben.

Angliának így jelenleg tizenegy pontja van és jobb gólkülönbsége miatt megelőzi Oroszországot, azonban az oroszok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. De az angolok ennek ellenére is csak a harmadikok, hiszen Izrael több lőtt góljának köszönhetően a második helyen áll.

EB-SELEJTEZŐK

E CSOPORT
Andorra – Anglia 0-3 (Gerrard 54., 76. Nugent 90.)
Izrael – Észtország 4-0 (Tal 20., Colautti 31., Sahar 77., 80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik