Gorbunova nélkül is nyert a Sopron

BOTÁR LÁSZLÓBOTÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.03.26. 23:03
Címkék
A Sopron a talpsérülése miatt erre az összecsapásra nem nevezett Alekszandra Gorbunova nélkül is biztosan nyerte meg a rangadót a szívósan küzdő szegediek ellen. Az összecsapás az első félidő hajrájában dőlt el, amikor nagyon elhúzott a hazai csapat, és szünet után már nem tudta szorossá tenni a meccset a vendégegyüttes.

A második percben a vendégek irányítóját, Török Szilviát, a negyedikben pedig a hazai játékmestert, Németh Bernadettet kellett lecserélni. Az ok mindkét esetben ugyanaz: orrvérzés... Az elején egyébként váltott vezetéssel haladtak a felek, majd Károlyi triplájával megugrott a Sopron, amelynek szervezett védekezésével a negyed közepén a Szeged nem tudott mit kezdeni. Hétpontos hazai előnynél kért időt a Szeviép mestere, azt követően pedig Fürész Emőke szinte egyszemélyes rohamot intézett a hazai kosár ellen. Vezérletével 9–2-es rohamot vágott ki a vendégcsapat, és nyílttá tette az összecsapást. Két perc alatt egy-egy tripla dolgoztatta meg csupán a jegyzőkönyv vezetőjét a második szakasz elején, Fürész hármasára Eördögh felelt hasonlóval. A soproniak kapkodni kezdtek, sorra adták el a labdákat, így Török betörése után egyenlített a Szeged. Vitatkoztak, veszekedtek egymással a látogatók játékosai, Székely Norbert időkéréssel próbált rendet tenni a fejekben. Ez sikerült is neki, hiszen a félidő utolsó öt percét 20–6-ra hozta az MKB, amelyben Ivana Matovics és Cserny Réka a palánk alatt remekelt, Honti Kata egy, míg az utolsó két percben ezt a fonalat remekül elkapó Károlyi két triplát dobott. A vendégek a hazai palánk alatt egyszer-kétszer ügyesen megjátszott Kajdacsi Judit közeli kosaraival próbálták tartani a lépést. Inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Szünet után már nem dobtak olyan jól távolról a soproniak, mint az első félidő végén. Kajdacsi és Fürész révén valamelyest csökkentette is a hátrányát a Szeged, ám tagjai Matovicsot képtelenek voltak tartani. A szerb center gondoskodott róla, hogy állandósuljon a 10 és 15 pont közti különbség. A szakasz hajrájában aztán Cserny Réka vette át a vezérszerepet a hazaiaknál, akik így 15 pontos előnnyel fordultak a záró szakaszra. Ennek elején közel két percig nem esett kosár, majd Németh (két)pontos középtávoli találata gyakorlatilag végképp megtörte a Szeged ellenállását. Gyorsan 20 pontra nőtt a különbség, amely aztán az izgalommentes végjátékban meg is maradt a lefújásig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik