Két meccs még az élet Kecskeméten

CH. G. A., B. K.CH. G. A., B. K.
Vágólapra másolva!
2007.03.14. 00:29
Címkék

A kecskeméti közgyűlés a 2007-re sportfinanszírozásra szánt 80 millió forintból a város NB I-es női kosarasait nem, a másodosztályú férfi kézilabdázókat viszont támogatja.

Király Sándor, a KSC női kosarasainak edzője: „Szerdán és szombaton még lejátsszuk bajnoki meccseinket, a keddre öszszehívott közgyűlésen azonban az elnökség és jómagam elköszönünk a klubtól. Felnőttcsapatunk az A-csoportba jutott, arra törekedtünk, hogy Kecskemét újra az utánpótlás fellegvára legyen, de a város nem állt mellénk.”

Tény, hogy ott van még az összességében 160 milliós sportcélú városi támogatás másik 80 milliója, amelyre pályázni lehet, s amelyből – informális csatornákon – 8-10 milliót odaígértek a női kosarasoknak.

„Bár valóban megkérdőjelezhető a férfi kézisek bekerülése az öt preferált szakosztály közé, mégsem gondolnám, hogy emiatt szélnek kellene ereszteni a sok tehetséges kosaraslányt. Nekem kicsit különös a kosárklub hirtelen bezárása” – fogalmazott Márton Zoltán, a városi sportbizottság elnöke.

Meglehet, a kutya máshol van elásva. Köztudott, hogy a kosárlabda-szövetség pénteken megválasztott elnöke, Berényi János zászlajára tűzte a honi edzői kar szakmai színvonalának emelését. Sőt. Az új elnökség első ülésének napirendjén az edzői licencek kérdése is szerepelt. Az pedig nyílt titok, hogy Királynak az MKOSZ korábbi vezetősége csupán méltányossági alapon adta ki a működési engedélyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik