Úszás: a melbourne-i vb előtt hétfőn még edzettek Cseh Lászlóék

Vágólapra másolva!
2007.03.12. 18:00
A szerdai elutazás előtt hétfőn, a balatonfűzfői tábor zárónapján is még javában edzettek a melbourne-i világbajnokságon induló magyar úszóválogatott tagjai, akik az elmúlt bő két hétben a gyorsasági állóképességet javító napi ötórányi vízi munkával és kisebb mértékben tornatermi erőfejlesztéssel készültek az ausztráliai csúcseseményre.
Cseh László
Szabó Miklós
Cseh László
Cseh László
Szabó Miklós
Cseh László

Az egyetlen igazolt hiányzó a kilencfős vb-csapatból az Amerikában edző Kerékjártó Tamás volt, többen viszont betegség miatt csak később kapcsolódtak be a felkészülésbe, a második hétre azonban mindenki utolérte magát, így alapvetően bizakodó hangulatban ért véget a táborozás.

"Mindenki igyekezett - fogta rövidre az összegzést Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek, majd így folytatta: - A betegségeken túllendülve most már csak az jelent főfájást, hogy zökkenőmentesen sikerüljön letudnunk Ausztráliában az átállás gondját, amit a kilencórás időeltolódás okoz nekünk, európaiaknak. Ebből a szempontból az amerikaiak, a japánok és a kínaiak is jóval előnyösebb helyzetben vannak, mint mi.

"Ráadásul korábban szinte mindig nyáron, vagy nyár végén volt a világbajnokság, esetleg - szintén Ausztráliában - januárban, de márciusban még sohasem. Ez is olyan szakmai feladat, amellyel meg kell tudni birkóznunk. Megemlíteném még, hogy mivel a szervezők csak a vb előtti öt-hat nap költségeit viselik, mintegy négy napot saját zsebből kell állnia a magyar szövetségnek, a kiadásokba beleértve azt is, amit a külön bérelni kényszerült uszodák edzésóráiért fizetünk" - fűzte hozzá a szakvezető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik