Angolos volt a küzdelem

A mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.03.04. 00:26
Címkék
Nagy tócsák a pályán, vízben elakadó labda, három gól, két kiállítás. Nagy küzdelem jellemezte a Győr–ZTE bajnokit, amelyet az ETO-stadion átépítése miatt Gyirmóton játszott le a két ősi rivális.

Hatalmas eső zúdult a Dunán túlra szombat kora délután, amely nem kerülte el Gyirmótot sem. Az amúgy takaros falusi pályát dicséri, hogy nem lepte el a sár, ám a víz megállt rajta. Tócsák tarkították, rettenetesen csúszott, és tudható volt, hogy ez szerfelett megnehezíti a játékosok dolgát. Egyébként a Győr és a Gyirmót tulajdonosainak remek kapcsolatáról árulkodik az a tény, hogy az NB II-ben szereplő csapat ingyen adta kölcsön a pályát erre a találkozóra, dacára annak, hogy úgy számoltak, mintegy ötmilliós kár keletkezhet benne.

A számítások be is váltak: jó játék nem alakult ki a nehéz talajon.

A házigazdák kezdtek valamivel jobban, két helyzetet is kidolgoztak, azután azonban inkább a Zalaegerszeg tartotta kézben az irányítást. A rutinosabb vendégek jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, többet birtokolták a labdát, és könnyen a vezetést is megszerezhették volna, ha Sebők Vilmos értékesíti a jogosan megítélt büntetőt. Ezt követően kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők – és a küzdelem szó hűen kifejezi a látottakat. A játékos dicséretére legyen mondva, óriási lendülettel és akarással harcoltak, és így a mély talaj ellenére élvezetes csatával teltek a percek. Az idő múlásával egyre lelkesebbé váló Győr egy kontra végén gólt szerzett, amelyhez kellett Sebők Vilmos hibája is, mint ahogy a félidő lefújása előtt a balhátvéd Dianu Ciprian ügyetlenkedése, amely a második hazai gólt megelőzte.

A második félidőre Simon Antal átszervezte csapatát: Sebők József előrement második csatárnak, és ez is jelezte, hogy a Zalaegerszeg még nem tartotta elveszettnek a mérkőzést. A vendégek óriási vehemenciával folytatták a játékot, és ettől csak izgalmasabbá és mozgalmasabbá vált a mérkőzés. A Győr is állta azonban a sarat – az esetek többségében ez szó szerint volt értendő – és néhány kontrával volt is esélye az előny növelésére. Ezzel együtt a ZTE akarata érvényesült – és a vendégcsapat malmára hajtotta a vizet, hogy Kovács Zoltán kiállítása miatt a házigazda tíztagúra olvadt – sikerült is szépítenie Sebők Vilmos révén. Foggal-körömmel védekezett a Győr, egyre ritkábban jutott el az ellenfél kapujáig, az egerszegiek viszont minden erejüket az egyenlítésre fordították. Még Sebők Vilmos is előrement, az utolsó perceket ékként futballozta végig, ám a többiek előkészítéseit nem kísérte siker, és vesztesen hagyták el a pályát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik