Édes lesz majd a pihenés

P. GY. L.P. GY. L.
Vágólapra másolva!
2007.01.19. 01:55
Címkék
Az UEFA főhadiszállását már korábban ki kellett jelölni minden helyszínen, ám az európai szövetség kérte, hogy legyen garancia a szponzorok és a szurkolók szálláshelyeire is.
Csehi Dénes, a pályázat magyar szálláskoordinátora elmondta, hogy 287 szerződést kötöttek, ami a négy városban – Budapest, Győr, Debrecen és Székesfehérvár – 22 ezer szobát és négyezer sátorhelyet jelent. Ezzel teljesítettük is az UEFA előírásait, tehát a szálláshelyeken nem múlhat a pályázat sikere. Néhány érdekesség: Budapesten négyezer hely kell a szponzoroknak, feleannyi a médiának, míg Székesfehérvárott a két kategóriának összesen 1500 helyre lesz szüksége. A szurkolóknak összesen 40 ezer férőhelyet kell garantálni, Budapesten 15 ezret, Székesfehérvárott 10 ezret, Debrecenben és Győrött pedig egyformán 7500-7500-at.

A szerződések természetesen tartalmazzák az árakat is, egész pontosan a szállásadók azt vállalták, hogy az idei árakat legfeljebb a forint inflációs rátájával emelik, ami hat évre előre igen nehéz elkötelezettséget jelent.

A pályázat szervezőbizottsága hamarosan kiadványt jelentet meg, amelyben részletesen ismerteti valamennyi, szerződésbe foglalt szálláshelyet, s azt a hivtalos papírokkal együtt elküldi az UEFA-nak. A rendezés jogának elnyerése esetén a szurkolók is tájékozódhatnak majd belőle, hol foglaljanak maguknak szállást az Eb idején.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik