FTC: közel az újabb bravúrhoz

B. A., S. J.B. A., S. J.
Vágólapra másolva!
2007.01.13. 01:33
Címkék
A hajrában is volt esélye a Budapest Bank-FTC-nek a bravúrra, ám végül nem tudtak pontot szerezni Németh András tanítványai a BL második fordulójában, a Hypo Niederösterreich otthonában.
Kirsner Erika a Hypo ellen is a Fradi legjobbja volt, nyolc gólt szerzett
Kirsner Erika a Hypo ellen is a Fradi legjobbja volt, nyolc gólt szerzett
Kirsner Erika a Hypo ellen is a Fradi legjobbja volt, nyolc gólt szerzett
Kirsner Erika a Hypo ellen is a Fradi legjobbja volt, nyolc gólt szerzett
Kirsner Erika a Hypo ellen is a Fradi legjobbja volt, nyolc gólt szerzett
Kirsner Erika a Hypo ellen is a Fradi legjobbja volt, nyolc gólt szerzett

Nem volt szerencséje a Budapest Bank-FTC csapatának a BL csoportkörének sorsolásakor, hiszen Németh András tanítványai a legerősebb négyesbe kerültek. Már a rajt előtt egyértelmű volt, hogy itt nem szabad számolgatni, egyetlen lehetőség van: menni előre, s minél több pontot gyűjteni. A zöld-fehérek az első fordulóból ki is hozták a maximumot, hiszen hazai pályán legyőzték a macedón Kometal Szkopjét. A csoportban azonban a Hypo NÖ okozta az igazi felfordulást, hiszen az osztrák csapat Dániában szerzett két pontot a Slagelse ellen – így viszont különösen felértékelődött a két győztes péntek esti südstadti összecsapása.
Gyászszünet előzte meg a mérkőzést, az elmúlt év utolsó napján elhunyt Liese Prokopra, a hazaiak menedzser-igazgatójának feleségére, Ausztria belügyminiszterére emlékeztek, s a Fradi szurkolók szép gesztusként transzparenssel tisztelegtek a politikus asszony emléke előtt.

Hatalmas rohanással nyitottak a csapatok, kilencven másodperc leforgása alatt négy támadást vezettek – eredménytelenül. Piedade talált először a kapuba, Katerina Mraviková válaszolt, s Tóth Tímea találatával már a Fradinál volt az előny – sajnos a meccsen utoljára.

Gabriela Rotis semlegítését jól oldották meg a ferencvárosiak, s Ausra Fridrikas sem jelentett sok veszélyt, a koreai Oh Szeong Ok ellen azonban nem volt ellenszer. A villámgyors ázsiai hölgy (az 1995-ös közös osztrák–magyar rendezésű világbajnokság legjobb játékosa) remekül lőtt, s lábbal sem tudták felvenni vele a versenyt a mieink. Ezzel együtt a félidő derekán Lucia Uhraková találatával még egyenlített a Budapest Bank-FTC (11–11) a félidőben mégis négy góllal vezettek a vendéglátók, akik jobban használták ki lehetőségeiket.

A második játékrész elején Szucsánszki Zita csökentette a különbséget, s Katerina Mraviková lerohanásból szerzett góljai is jól jöttek, ám a kritikus pillanatokban mindig újítani tudott a Hypo, s úgy tűnt, hogy nem tud közelebb férkőzni riválisához a Fradi. Aztán Pastrovics Melinda elkapta a fonalat a kapuban, a csapatkapitány Kirsner Erika pedig igazi vezérként harcolt, így a hajrában többször is egyenlítési lehetősége volt a magyar együttesnek. Az esélynél tovább azonban nem jutott a Fradi, ám szégyenkezésre nincs oka a zöld-fehéreknek, hiszen remekül helytálltak Európa egyik legjobb csapatának otthonában.

MESTERMÉRLEG
Ryan Zinglersen a Hypo edzője
Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk az FTC ellen, amely remekül felkészült taktikailag. Nekünk azonban több jó cserejátékosunk volt, s ez döntőnek bizonyult. Nem elsősorban a taktikánknak, hanem a küzdőszellemünknek köszönhettük a sikert. A végjátékban Sanko kapus sorsdöntő lövéseket hárított.

Németh András az FTC edzője
Maximálisan befolyásolta a mérkőzés alakulását, hogy a bírók kizárólag a Hypónak kedveztek, vagyis nem teremtettek azonos feltételeket a két csapatnak. Játékosaim, akiknek a teljesítményével elégedett lehetek, elbizonytalanodtak a sok érthetetlen játékvezetői ítélet miatt, s főleg emiatt szenvedtek vereséget. Nincs ekkora különbség a két csapat között.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik