McClaren 3-5-2-ben gondolkodik, Carragher és Parker kezd

Vágólapra másolva!
2006.10.11. 14:30
A Macedónia elleni szombati 0-0-s döntetlen és a csapnivaló játék óriási felzúdulást keltett az angliai közvéleményben, s könnyen elképzelhető, hogy ennek hatására Steve McClaren szövetségi kapitány átszervezi a labdarúgó-válogatott taktikáját az esti zágrábi Európa-bajnoki selejtezőre. A BBC szerint a 4-4-2-es hadrendből 3-5-2-es szisztéma lesz, a liverpooli Jamie Carragher és a newcastle-i Scott Parker bekerül a kezdőcsapatba.
McClaren a keddi sajtótájékoztatón még boldog volt, estére változhat a helyzet
Reuters
McClaren a keddi sajtótájékoztatón még boldog volt, estére változhat a helyzet
McClaren a keddi sajtótájékoztatón még boldog volt, estére változhat a helyzet
Reuters
McClaren a keddi sajtótájékoztatón még boldog volt, estére változhat a helyzet

A közszolgálati csatorna úgy tudja, hogy a Robinson - Carragher, Ferdinand, Terry – G. Neville, Carrick, Parker, Lamprad, A. Cole – Rooney, Crouch összetételű együttes fut ki majd a pályára.

A négy nappal ezelőtti kezdőcsapatból a két sárga lap miatt eltiltott Steven Gerrard, a sérült Ledley King és a formánkívüli balszélső, Stewart Downing marad ki. Rio Ferdinand felépült hátsérüléséből, rajta kívül a már említett Carragher és Parker az új ember.
„Változtatnunk kell a hadrenden, egy másik szisztémát próbálunk ki. A Premier League-ben is különféle taktikát alkalmaznak a csapatok, én is így tettem, amikor edzősködtem. Sérülések és az ellenfelek szisztémája is arra ösztönzött, hogy különböző módokat találjak ki” – érvelt McClaren, aki szombat óta rengeteg kritikát kapott, hiszen „betervezett” győzelem maradt el a meglepően bátor macedónok ellen.

A horvátországi összecsapás esetében pedig szó sem lehet arról, hogy angolok lennének az egyértelmű esélyesek, a hazai győzelem sem lenne meglepő.

Steve McClaren úgy véli, hogy a „rendszerváltást” meg kell oldania együttesének, bizonyíthatja, hogy az élcsapatok közé tartozik.

„Egy-két új dolgot is ki kell próbálnunk ahhoz, hogy sikeresen átugorjuk azt az akadályt” – jegyezte meg a szakvezető.

McClaren szerint a változtatásokat Gerrard, valamint a sérült Owen Hargreaves, Joe Cole és Aaron Lennon hiánya is indokolja.

„Ezzel azonban már megbékéltünk, elvégeztük a megfelelő munkát a felkészülés során. Örülök annak, hogy a játékosaim kedvezően reagáltak a helyzetre” – zárta mondandóját a bizakodó angol szövetségi kapitány.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik