Útikalauz dacos magyarokkal

MOLNÁR CSABA jelenti LeuvenbőlMOLNÁR CSABA jelenti Leuvenből
Vágólapra másolva!
2006.09.06. 02:36
Címkék
Nem volt idő a kesergésre. A vasárnapi Csehország elleni hazai vereség után szerdán már az oroszokat legyőző belgák várnak a magyarokra Leuvenben.

Amikor leszállt a válogatottat Budapestről Charleroi-ba szállító repülőgép, jó néhány játékosban felrémlett egy két évvel ezelőtt lejátszott Eb-selejtező képe, akkor a mieink háromszori hosszabbításban 101-97-re kaptak ki a házigazdáktól. „Persze hogy emlékszem arra a találkozóra – mondta Simon Balázs, egyike annak a hat játékosnak, aki akkor is tagja volt a keretnek. – Kevés meccs ér véget háromszori hosszabbítást követően. Ráadásul dacosak is vagyunk, mert ha akkor nyerünk, biztosan kijutunk a tavalyi Eb-re.”

A Charleroi-ból Leuvenbe tartó másfél órás autóbuszozás közben nem kerülhette el az ember figyelmét, mennyire a nyugalom az úr Belgiumban.

Simon Balázs jól ismeri az ellenfelet, hiszen Belgiumban légióskodott
Simon Balázs jól ismeri az ellenfelet, hiszen Belgiumban légióskodott
Meggyesi Bálint
Simon Balázs jól ismeri az ellenfelet, hiszen Belgiumban légióskodott
„Nyugodt hely ez, kedves egyetemi város, szerettem itt élni – folytatta az irányító, aki az elmúlt szezonban a Groot Leuven mezében pattogtatta a labdát. – Sajnos a csapatunk gyenge volt, ezért igazolok el innen.”

A város ezekben a napokban Szent Klárát ünnepli. Szólt is az idegenvezető a nyolcvanezres településre érve: ne csodálkozzunk, ha egy-két kapatos flamandba ütközünk, főleg a pazar látványt nyújtó főtéren. A híres belga sör nem csupán az ünneplő tömeg miatt nem kerülhette el az ideérkező magyarokat: a csapatot vendégül látó szálloda ugyanis az 1366 óta üzemelő Stella Artois-sörgyárral szemben helyezkedik el.

„Jó lenne nyerni, és ezzel helyrehozni a csehek elleni hazai fiaskót. Az itteni nem különösebben vehemens szurkolótábor. Ülnek, mint a színházban, és tapsolnak, ha szép megoldást látnak. De ha izgalmas a meccs, akkor be tudnak lelkesedni” – tartott ismertetőt a helyi viszonyokról Simon Balázs.

Most van okuk lelkesedni a belgáknak, hiszen vasárnap óriási meglepetésre megverték a csoport favoritját, az orosz válogatottat. A hipermodern, ötezer néző befogadására alkalmas csarnok eredményjelzőjén nem is felejtették el emlékeztetni a magyarokat a bravúrra. A 91–80-as végeredmény a mieink edzése előtt is ott virított a táblán.

„Tudom, mit kell a belga irányítók ellen játszani, és nem tartok attól, hogy a hazai közönség ellenszenvvel viseltet irántam. A válogatott itt akkor lehet sikeres, ha kikapcsoljuk a játékból a Real Madrid hátvédjét, az oroszoknak huszonnégy pontot dobó Axel Hervelle-t. Erre is megvan a receptünk” – adott útmutatást a taktikáról Simon Balázs.

Szavazás

Hányadik helyen végez férfiegyüttesünk a pótselejtezőben?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik