Eget rengető Barca-hajrá

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.08.11. 01:47
Címkék
Az Egyesült Államokban túrázó Barcelona szerda esti edzőmeccsén parádésan hajrázott: a 84. percben még 4–1-et mutatott az eredményjelző a mexikói ellenfél javára, a lefújáskor azonban már 4–4 állt a táblán. A spanyol játékosoknak ez aznap már a második nagy kalandjuk volt…
A Reliant Stadionba kilátogató több mint 70 ezer szurkoló lehetett szemtanúja a kisebbfajta csodának, amelyet a Barcelona véghezvitt az FC Americával szemben. A Houstonban rendezett találkozó rémálomszerűen kezdődött a katalánok számára, hiszen a szünetre már háromgólos (1–4) hátrányt „szedtek össze”, és sokáig úgy tűnt, nem is tudják ledolgozni, hiszen hat perccel a rendes játékidő letelte előtt még mindig megvolt a három gól mínusz. Ekkor indult el a Barca-henger: előbb Javier Saviola, majd Ronaldinho, végül Samuel Eto’o talált be a mexikói kapuba, és a spanyolok hét (!) perc alatt behozták már-már reménytelen lemaradásukat.

A Barcelona futballistái azonban nemcsak a houstoni dráma izgalmairól mesélhetnek majd unokáiknak az amerikai túra kapcsán, hanem a szerdai nap másik ritka kalandjáról, a NASA nemzetközi űrállomásán tett látogatásukról is. Az együttes tagjainak ugyanis olyan élményben lehetett részük, amely egy átlagos ember életéből biztosan kimarad: a sztárfutballisták betekintést nyerhettek az amerikai űrközpont működésének rejtelmeibe.

Mi több, Frank Rijkaard vezetőedző három játékosával, Carles Puyollal, Ronaldinhóval és Xavival együtt arra is lehetőséget kapott, hogy élő videotelefon segítségével három, éppen „fent” tartózkodó űrhajóssal is beszélgessen. A szokatlan dialógus során az egyik asztronauta akrobatikus, a súlytalanságot kihasználó trükköt mutatott a földi labdazsonglőröknek, mire viszonzásképpen a láthatóan remekül szórakozó Rijkaard meghívta az űrhajósokat egy Barcelona-meccsre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik